Jovana Tipšin je delila svoje iskustvo borbe sa viškom kilograma i istakla važnost zdrave ishrane, fizičke aktivnosti i posta kao ključnih elemenata u svom procesu mršavljenja i održavanja zdravlja.ZBOG OVE DIJETE JE JOVANA TIPŠIN IZGUBILA 11 KILOGRAMA! Pola već imate kod kuće, a trik savet će vam potpuno "otvoriti oči"

Ona je istakla da je kroz postizanje kilograma postigla značajno smanjenje telesne težine, što joj je omogućilo da se oseća energičnije i zdravije. Takođe, naglasila je da nije pobornik ekstremnih dijeta i izgladnjivanja, već zagovornik zdravog načina ishrane koji uključuje raznolike namirnice poput voća, žitarica, čorbi i pečuraka.

Jovana je istakla da je fizička aktivnost ključna, te redovno praktikuje vežbanje, posebno plivanje i vožnju sobnog bicikla, kako bi održala svoje telo aktivnim i zdravim. Takođe, naglasila je i važnost posta i fizičke aktivnosti u održavanju zdravlja.

Njen plan ishrane uključuje voćni miks sa žitaricama za doručak, domaću hranu poput potaža od povrća ili slatkog kupusa sa junetinom za ručak, i pečurke na žaru sa salatom za večeru. Takođe, Jovana preporučuje kakao sa pirinčem ili bademovim mlekom umesto kafe, zbog koristi za srce.

Njen pristup mršavljenju i održavanju zdravlja kombinuje zdravu ishranu, fizičku aktivnost i redovno postenje, što može biti inspirativno i korisno za ljude koji se bore sa sličnim izazovima. Njen dnevni plan ishrane uključuje voćni doručak sa zamrznutim voćem i žitaricama, ručak koji često čini potaž od povrća ili sladak kupus sa junetinom kada ne posti, i večeru koja se sastoji od pečurki na žaru sa salatom. Jovana takođe preporučuje konzumiranje kakao napitka umesto kafe, koji smatra dobrim za srce.