Neda Ukraden, kraljica estrade i jedna od najzapaženijih muzičkih ikona nekadašnje Jugoslavije, nastavlja da fascinira svojom izuzetnom pojavom i energijom iako danas broji osmu deceniju svog života. Njena lepota, koja je oduvek bila predmet divljenja, i dalje ostaje neosporiva, a njeno očuvano telo i vitalnost izazivaju divljenje i kod mlađih koleginica.

  • Neda Ukraden, svesna važnosti očuvanja svog izgleda, priznaje da je briga o sebi postala njen svakodnevni ritual. Njen tajni recept za očuvanje mladosti uključuje pažljivo odabrane navike i prirodne sastojke. Pored genetike, koju neizmerno ceni, redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana igraju ključnu ulogu u njenom održavanju mladolikosti.

Jutro za Nedu počinje čašom mlake vode sa svežim limunom i kurkumom, čime podstiče detoksikaciju organizma i podiže imunitet. Ova jednostavna rutina, koju prati šoljica turske kafe, postala je neizostavan deo njenog jutarnjeg rituala. Nakon osvežavajućeg napitka, posvećuje se redovnim vežbama, poput Tabata treninga, plivanja i tenisa, što joj pomaže da održi kondiciju i vitalnost.

Važno je istaći da Neda ne poseže za ekstremnim dijetama, već se oslanja na uravnotežen i zdrav način ishrane. Iako voli uživanje u slatkišima ili testenini, pridržava se principa umerenosti i balansa. Ona ističe da je ključno zadržati ravnotežu između uživanja i odgovornosti prema svom telu i zdravlju. Neda takođe izbegava loše navike poput pušenja i prekomernog konzumiranja alkohola, čime dodatno štiti svoje zdravlje i izgled. Ipak, ostavlja prostora za uživanje u čašici vina u posebnim prilikama, ističući važnost života u ravnoteži i harmoniji.

Njena iskrenost o korišćenju liposukcije kao poslednjeg rešenja ukazuje na to da je Neda svesna važnosti samoprihvatanja i brige o sopstvenom telu. Njena otvorenost o ovom pitanju doprinosi normalizaciji razgovora o estetskim intervencijama i podstiče žene da budu ponosne na svoje telo i da se brinu o svom zdravlju na najbolji mogući način.

Neda Ukraden, legendarna pevačica koja je obeležila muzičku scenu bivše Jugoslavije, rođena je 16. avgusta 1950. godine u mjestu Imotski, u tadašnjoj FNRJ (Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji), koja se danas nalazi u Hrvatskoj. Njen pravi ime je Neda Đokić. U svojoj karijeri koja traje više od pola veka, Neda je ostavila neizbrisiv trag na prostoru bivše Jugoslavije i šire, postavši simbol kvalitetne i emotivne izvedbe narodne i pop muzike. Njen glas, pun emocije i snage, osvojio je srca mnogih širom regiona.

  • Neda je svoju muzičku karijeru započela veoma mlada, a već u tinejdžerskim godinama postala je prepoznatljivo ime na muzičkoj sceni. Prvi put je nastupila na festivalu “Prvi glas Hercegovine” 1967. godine, osvojivši prvo mesto. Ovo je bio početak njene uspešne karijere. Tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, Neda Ukraden postala je jedna od najpopularnijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije. Njene pesme poput “Donesi divlje mirise”, “Dajte mi utjehu”, “Zora je”, “Na Balkanu” i mnoge druge postale su evergrin hitovi koji se i danas rado slušaju.

Pored izuzetnog pevačkog talenta, Neda je bila poznata i po svom izgledu. Svojom lepotom i harizmom osvojila je brojne obožavaoce, postavši ikona stila i elegancije.Nakon raspada Jugoslavije, Neda nije prestala da stvara i nastupa. Naprotiv, i dalje je aktivna na muzičkoj sceni, objavljujući nove albume i održavajući koncerte širom regiona i sveta. Njena energija i strast prema muzici ne jenjavaju, što je čini jednom od najdugovečnijih i najcenjenijih muzičkih ličnosti na prostoru bivše Jugoslavije.

Pored muzike, Neda se istakla i kao humanitarka, učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Neda Ukraden ostaje nezaboravna figura u istoriji jugoslovenske i balkanske muzike, čija dela i dalje žive i inspirišu nove generacije umetnika i ljubitelja muzike. Njen doprinos muzičkoj kulturi i nasleđe koje je ostavila neizbrisivi su i neće biti zaboravljeni.