Javnost je ostala zatečena neočekivanim i nepristojnim prijedlogom Nede Ukraden. U sklopu svoje glazbene turneje “Posljednji put”, kultna glazbena senzacija Rob Stewart sinoć je krasio pozornicu Beogradske arene. Među posjetiteljima ovog nesvakidašnjeg događaja bila je i poznata pjevačica Neda Ukraden.

  • Obraćanje Nede Ukraden pjevačici, koje su neki protumačili kao nepristojno, izazvalo je veliku pozornost nakon što je objavljeno na njezinom Instagramu nakon koncerta. Pozdrav, Sir Rob Stewart, pitam jesam li vam privlačan? Pjevačica je postavila ovo pitanje, aludirajući na poznatu pjesmu “Do you think I’m sexy”, te nastavila tagirati svjetsku superzvijezdu u svojoj objavi.

I dok je Neda Ukraden dobila divljenje zbog svog izgleda i šarma, neki su smatrali da su takvi komplimenti nepotrebni dami u osamdesetima. Ukratko, koncert je za Nedu bio pravi užitak. Plesala je, dobro se zabavljala i otvoreno izrazila svoje oduševljenje. Neda Ukraden, poznata srbijanska pop pjevačica, rođena je 16. kolovoza 1950. godine u Imotskom u Hrvatskoj.

  • Trenutno živi i radi u Beogradu. Rođena u Imotskom 1950. godine, roditelji Nede Ukraden, Dušan i Anđelija, podrijetlom su iz Crne Gore. Zbog očevog zanimanja službenika SUP-a, Neda se tijekom djetinjstva često selila. Isprva je živjela kod bake i djeda u Imotskom, a potom je s roditeljima krenula u Višegrad. Tu je naišla na susjedu koja ju je upoznala s umjetnošću pjevanja sevdalinki.

Potom se obitelj preselila u Goražde, gdje je Neda svoj vokalni talent pokazala na školskim nastupima u Osnovnoj školi „Maksim Gorki“, koju je pohađala pet godina. Nakon toga nastanili su se u Brčkom na dvije godine. U to vrijeme Neda je doživjela svoju prvu zaljubljenost, iako nikada nije otkrila identitet svoje simpatije. Pod vodstvom profesora Mirka Šrajera, Neda je postala članica školskog zbora, što je potaknulo njen interes za nastavak glazbene karijere.

  • Godine 1962. sudjelovala je na Festivalu “Mladi Gražić” izvodeći uz zbor dio pjesme “Rjabinuška”. Sljedeće godine Neda je izašla kao pobjednica izvodeći zadivljujuću pjesmu “Naš tabor putuje na jug” pjevačice Radmile Karaklajić. Od 1971. do 1973. krasila je pozornicu emisije “Na ti” gdje je izlagala svoje najnovije skladbe. Njezina suradnja s Nikolom Borotom naišla je na izazove zbog negodovanja glazbeno-produkcijskog tima RTV SA, što je rezultiralo poteškoćama u osiguravanju snimanja.

No, 1973. Nedine pjesme “Tri djevojke” i “Je l’ to taj” prkosile su očekivanjima i postale senzacionalni hitovi. Sljedeće godine ponovno je sudjelovala u Subotici, održavši zapažen nastup s pjesmom “Mlada majka”. Iste godine, 25. svibnja, započela je seriju od deset zadivljujućih nastupa u prisustvu cijenjenog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita. Jedan od takvih nezaboravnih nastupa bio je u Drvaru, gdje je otpjevala “Pjesmu maršalu Titu” povodom obilježavanja godišnjice povijesnog iskrcavanja grada.

  • Godine 1969. Nedin glas se prvi put čuo izvan granica Sarajeva. Ukrasila je pozornicu Festivala “Vaš šlager sezoen” izvodeći potresnu pjesmu “Kiše su pale” autora Žarka Roje. Time je započeo njezin glazbeni put. Neda je potom snimila još dvije iskrene pjesme, a to su “Sve što srce moje zna” i “Ako me trebaš”.

Iako je sudjelovala na jugoslavenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije s pjesmom “Dilema”, njezin uspjeh je bio ograničen. Konkurencija je bila jaka, a budućnost u glazbenoj industriji neizvjesnom. Uvidjevši važnost obrazovanja, Neda se odlučila za viši studij. Upisala je Filološki fakultet u Sarajevu, gdje se usmjerila na engleski jezik i književnost. Uz to, upisala je i srednju glazbenu školu, smjer solo pjevanje.