Danas je princ William neočekivano posjetio školu u Sandwellu. Dok je razgovarao s članom školskog osoblja, spomenuo je svoju suprugu Kate Middleton koja se trenutno bori s rakom. Princ od Walesa nastavio je sa svojim službenim dužnostima 18. travnja nakon što je uzeo pauzu od tri i pol tjedna kako bi proveo Uskrs s Kate i njihovom djecom, Charlotte, Georgeom i Louisom.

  • Ova stanka najavljena je 22. ožujka, nakon objave Kateine ​​dijagnoze. Nakon što je primio poziv od 12-godišnjeg Freddieja Heidleyja, William je posjetio školu Engleske crkve svetog Mihaela kako bi svjedočio inicijativama za mentalno zdravlje o kojima je učenik pisao u pismu prethodne godine. U listopadu prošle godine princ William se ispričao, zajedno s Kate Middleton, zbog nemogućnosti posjeta školi. Međutim, obvezali su se da će ispuniti svoje obećanje i vjerni svojoj riječi, ispunili su ga.

Kada je razgovarao s članom školskog osoblja, rekao je da, iako mnogi ljudi pišu pisma, Freddiejevo pismo se ističe kao izuzetno dobro napisano. Obvezao se prisustvovati na temelju njegove kvalitete. Nažalost, Kate Middleton je zbog bolesti morala odustati od službenih dužnosti. Budući kralj je to danas priznao, izjavivši da ne može biti prisutna, ali je izrazila želju da bude tamo. Princ od Walesa i princeza dugogodišnji su zagovornici svijesti o mentalnom zdravlju.

  • Tijekom druženja sa studentima, princ William ih je oduševio podijelivši voljenu šalu u kojoj često uživa njegova kći Charlotte, koja će 2. svibnja proslaviti svoj deveti rođendan. Fredi nije ni slutio da je njegov susret s Williamom suđen upravo na današnji dan. Kružile su glasine o dolasku istaknutog gosta, ali on nije ni slutio da će to biti sam princ. Dok se automobil približavao, u pratnji konvoja policijskih vozila, pomisao na susret s kraljevskom osobom nije mu pala na pamet.

“Ovo je osoba odgovorna za pokretanje svega. Raduje me susret s tobom i izražavam zahvalnost na tvojoj korespondenciji”, obratio se Frediju, koji je ostao nasmiješen i odgovorio: “Nema na čemu. “Jeste li očekivali takav odgovor?” upita William. “Uistinu, jesam”, odgovorio je Freddy. S osmijehom je William primijetio: “Odišeš samopouzdanjem.” Zatim je upitao: “Što vas je potaknulo da mi se obratite?” Freddie je izrazio svoje divljenje kraljevskim naporima u rješavanju problema mentalnog zdravlja.

  • Za razliku od prijašnjih javnih pojavljivanja, princ William danas je pokazao izrazito veselo držanje. Prošlo je nešto više od mjesec dana od objave Kateine ​​dijagnoze raka i tri mjeseca od operacije u Londonu. Kate, također poznata kao Catherine, dolazi iz Buckleburyja, grada u južnoj Engleskoj, regiji Berkshire. Studirala je povijest umjetnosti na škotskom sveučilištu “Andrews”, gdje su joj se putevi susreli s princem Williamom 2001. Njihovo romantično putovanje započelo je iste godine, s kratkim prekidom koji se dogodio 2007.

Tijekom zajedničkog intervjua 2010. godine povodom proslave zaruka, prisjetila se trenutka kada su se prvi put upoznali. “Spomenuo si da sam zapravo pocrvenjela i žurno se povukla”, rekla je. Osvrćući se na svoju prvu reakciju, priznala je: “Bila sam prilično sramežljiva što sam te upoznala. Vijest o njihovim zarukama objavljena je u studenom 2010., a njihovo vjenčanje održano je 29. travnja 2011. u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Par, Kate i William, sada su ponosni roditelji troje djece: princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa. Kako je vrijeme prolazilo, Kate je stekla značajan broj sljedbenika i često je izložena usporedbama s poznatom princezom Dianom, zbog svoje popularnosti u javnosti.