Bosanski seljak Medardo, stanovnik sela Pogar kod Vareša, živi svoj miran život usred planinske idile. Ipak, Medardo priznaje da mu u tom idiličnom kutku nedostaje samo jedna stvar – žena koja bi mu pravila društvo i upotpunila svakodnevicu na selu. Iako je pokušavao da pronađe saputnicu, kaže da su sve potencijalne kandidatkinje odlazile čim bi videle koliko obaveza nosi život na selu.

Međutim, nakon jedne televizijske emisije, Medardu se osmehnula sreća kada mu se jedna gospođa javila putem Facebook-a. Ova dama, koja je živela u Švajcarskoj, pružila mu je šansu za novo poznanstvo. Rođena u Modriči, a sadašnjeg boravišta u istom gradu, ova gospođa se vratila u rodni kraj nakon gubitka posla u Švajcarskoj zbog nemogućnosti plaćanja stana.

Medardo je pristao na susret s njom, ali kada ju je ugledao na vratima, bio je šokiran. Iako mu se dopala na fotografiji, uživo je shvatio da je znatno krupnija nego što je očekivao. Ipak, odlučio je dati šansu njihovom poznanstvu. Usprkos iznenađenju, Medardo je primetio njen blagi temperament, bez ikakvih svađa ili prigovora.

Njihova veza trajala je oko godinu dana, ali nisu uspeli prevazići neke prepreke. Gospođi je smetalo hladno i snežno vreme, a selo je bilo udaljeno od grada, što je otežavalo svakodnevne obaveze. Iako su se rastali u miru, ostali su u kontaktu i dalje se čuju i dopisuju.

Medardo se trudio da ispuni sve njene želje, uključujući i pomoć u pronalaženju posla i učenje veština poput pravljenja sira. Ipak, razlaz ih je rastužio, ostavivši Medarda da ponovno sam pije kafu i ulazi u praznu kuću.

Iako je nakon njenog odlaska dobio ponude za dalje poznanstvo, Medardo nije želeo izneveriti svoju reč i čeka da pronađe idealnu partnerku koja će mu praviti društvo u njegovom idiličnom selu.