Nerijetko se u medijima ističe ime Vesne Dedić, a za svaku priliku postoji opravdan razlog. Vesna Dedić, srpska spisateljica, novinarka, voditeljica, urednica i scenaristica rođena je 1967. godine i trenutno živi u Osijeku, a radi u Beogradu.

Vesnini roditelji, Branka i Dragoljub, uz tri godine starijeg brata Đorđa, čine njenu užu obitelj. Zbog očeve vojne karijere obitelj se često selila. Vesna je završila osnovnu školu u Trebinju, a gimnaziju Slobodan Škorović u Podgorici. U svom razredu, Vesna se akademski istaknula, posebice u područjima pisanja i javnog nastupa. Tijekom tog razdoblja odlučila je izostati s nastave, pušiti tijekom izleta i odbaciti studij marksizma. Godine 1986. želja da se bavi kazališnom kompozicijom na Akademiji dramske umjetnosti navela ju je da se preseli u Beograd.

No, budući da nije uspjela položiti prijamni ispit, odlučila se upisati na Odsjek za opću književnost i teoriju književnosti Fakulteta za jezike. Na odluku je utjecala činjenica da je istim smjerom bio i poznati srpski pisac Danilo Kiš. Zbog visoke cijene knjiga u to vrijeme, pribjegla je krađi nekoliko, što ju je ispunilo tjeskobom zbog mogućeg uhićenja od strane vlasti. Nakon završene druge godine studija krenula je na put u London. Ondje je pronašla posao u pubu, udubila se u Shakespeareove drame u engleskoj knjižnici i posjećivala naelektrizirane rock koncerte na Wembleyu. Iako je prvotno planirala ostati dvije godine, okolnosti su je navele da se vrati ranije nego što je očekivano, budući da je njezin otac inzistirao da završi sveučilišno obrazovanje.

Na maturalnoj zabavi svoje najbolje prijateljice 1995. godine susrela se sa Srđanom Milojevićem. Njihova je veza brzo napredovala, a nakon šest mjeseci veze poklonila mu je poljubac, što ih je potaknulo da krenu u zajednički život. Nakon desetljeća braka, 11. siječnja 2001. na svijet su poželjeli kćer. Vesna je, prvi put držeći svoje novorođenče, slučajno na TV-u gledala dokumentarac o Lenki Dundelskoj, što ih je inspiriralo da svoju kćer nazovu Lenka. Lenka je naslijedila očevu osobnost i razvila strast prema umjetnosti, baš poput svoje majke. Zbog patrijarhalnog okruženja u kojem je odgajana, Vesna je svoje ljubavne veze nakon razvoda odlučila zadržati u privatnosti. Ona čvrsto vjeruje da je miran razvod daleko bolji od burnog braka. Najbolji uvid u Vesnin emotivni život daje Lenka, koja na majčin zahtjev i dalje nosi prezime bivšeg supruga. Vesnin bivši suprug čvrsto je vjerovao u vječnu ljubav i postojanje srodnih duša. Iako je Vesna pred matičarem izjavila da se više nikada neće udavati, poželjela je svoju ljubav pred Bogom proslaviti u samostanu. Vesni je osobni život uvijek bio ispred karijere, a pravu sreću doživjela je u krugu svojih najmilijih.

Najizazovnija poglavlja njezina života obilježila su razvod i odlazak oca. Gledajući unatrag, nije mogla a da ne osjeti grižnju savjesti što nije imala još jedno dijete. U jednom restoranu u glavnom gradu sinoć je upriličena promocija najnovijeg albuma Mirze Selimovića, okupivši mnoštvo renomiranih pojedinaca koji su došli iskazati podršku talentiranom pjevaču. Promociju je znalački vodila Vesna Dedić, koja ne samo da je otvorila događaj, već je Mirzi pružila nepokolebljivu podršku. Među cijenjenim gostima, na opće iznenađenje, bila je i Sanja Marinković, nekadašnja Vesnina prijateljica s kojom je prije više od dvije godine prekinula vezu nakon desetljeća prijateljstva. Vesna Dedić, iskazavši pravi profesionalizam, ljubazno je ugostila Sanju Marinković, kao i sve ostale goste pjevače.

Vrijedno je napomenuti da su obje osobe ostale relativno tihe o čimbenicima koji su doveli do prekida njihovog prijateljstva. Vesna je, međutim, otkrila svoje osjećaje povrijeđenosti i razočaranja, izražavajući svoje razočaranje situacijom. Proces prekida njihovog prijateljstva bio je dugotrajan, a Vesna je informaciju postala svjesna i s njom se suočila tek kasnije. Iako je njihovo prijateljstvo već više od godinu dana bilo prekinuto, ni oni najbliži koji su promatrali razvoj situacije nisu imali hrabrosti raspitati se o tome, jer su bili svjesni Vesnine duboke naklonosti prema Sanji i njezine nepokolebljive prijateljske odanosti.