Seka Sablić, istaknuta i cenjena glumica na domaćoj i regionalnoj sceni, ostala je rezervisana kad je u pitanju njen privatni, posebno emotivni život, o čemu nikada nije otvoreno govorila. Poznato je da Seka ima sina Stefana, čije je rođenje usledilo kada je imala 34 godine, ali nikada nije otkriven identitet njegovog oca. Stefan se retko pojavljuje u medijima, ali postigao je značajne uspehe u svom pozivu. Specijalizirao se za pozorišnu režiju, završivši postdiplomske studije u Tel Avivu i sticao iskustvo u centru Linkoln u Njujorku.
“Smatram sebe velikim profesionalcem i mislim da moj sin Stefan sledi isti put. Uverena sam da je veoma posvećen svom radu i verujem da će postati izvanredan u svom zanimanju. Trudim se da mu ne namećem svoje stavove, mada ponekad imam utisak da ga suviše pažljivo posmatram i proveravam. Ipak, on ima puno poverenje u mene i ne zamera mi kad se ponekad previše mešam ili budem dosadna. Sasluša šta imam da kažem i dalje samostalno odlučuje”, rekla je Seka u jednom intervjuu, kako prenose mediji.
Danas, Stefan je priznat pozorišni reditelj i talentovani pijanista, noseći ponosno prezime svoje slavne majke. Govoreći o saradnji s Sekom, istakao je: “Raditi s njom je kao raditi s bilo kojim drugim glumcem. Više ne pravim razliku. Ona je legenda, vrhunska umetnica. Imao sam sreću da radim i sa drugim istaknutim glumcima. Sa takvim ljudima je lako sarađivati.”
Stefan i njegova supruga blagoslovili su Seku Sablić s dvoje unučadi, Leonom i Dinom. Glumica ne krije da joj je uloga bake posebno draga. “Mnogo volim svog unuka. Videćemo da li će naslediti moj glumački talenat. Šarmantan je, voli humor i izuzetno je duhovit. Kad ga pitaju da li će biti talentovan poput bake, odgovori: ‘Ne, biću valentolog'”, rekla je glumica s osmehom o unuku.

BONUS TEKST

Seka Sablić je istaknuta srpska glumica koja se istakla na domaćoj i regionalnoj pozorišnoj, filmskoj i televizijskoj sceni. Rođena je 7. oktobra 1942. godine u Kruševcu, Srbija.Nakon završene gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala glumu. Tokom svoje karijere, Seka Sablić je ostvarila izuzetno bogat opus uloga koje su obeležile srpsku kulturu. Jedna od njenih najpoznatijih uloga je bila u kultnoj seriji “Bolji život”, gde je tumačila lik Verice Žugić, supruge lika Ace Živanovića, koji je tumačio Dragan Nikolić. Ova serija je stekla ogromnu popularnost i ostala jedna od najupečatljivijih televizijskih ostvarenja u bivšoj Jugoslaviji.

Seka Sablić je ostvarila značajne uloge i na pozorišnim daskama, gde je pokazala svoj raskošan talenat i veštinu interpretacije. Nastupala je u brojnim predstavama, interpretirajući raznovrsne likove, od drama do komedija, osvajajući srca publike svojom autentičnom pojavom i izuzetnom glumačkom snagom.Pored pozorišta i televizije, Seka Sablić je igrala i u nekoliko filmova, gde je pokazala svoju svestranost i dubinu u interpretaciji različitih karaktera.

Njeno prisustvo na sceni obeleženo je elegancijom, profesionalnošću i predanošću umetnosti. Seka Sablić je dobila brojna priznanja i nagrade za svoj rad, uključujući i Nagradu “Dobričin prsten” za izuzetan doprinos srpskoj kulturi.Izvan profesionalnog života, Seka Sablić je poznata po svojoj skromnosti i jednostavnosti. Iako je njen profesionalni život bio pod lupom javnosti, ona je uspela da sačuva privatnost i ostane posvećena umetnosti koju voli i koja je definisala njen životni put.