Nada Obrić njeguje svoj dom kao ultimativno utočište u kojem se prepušta blaženim danima svog penzionisanja zajedno sa svojom voljenom porodicom. Kako bih poboljšao atmosferu opuštanja i introspekcije, čak donosim i mali TV, pretvarajući terasu u pravo utočište za spokoj i duboku kontemplaciju.

Dok sjedim tamo, nalazim radost u promatranju oseka i toka života, gledajući ljude kako prolaze i dozvoljavajući sebi da se zaista opustim. Televizija je postala moj omiljeni saputnik u životu. Služi kao izvor zabave i informacija, zadovoljavajući moja različita interesovanja, od političkih diskusija do zadivljujućih sportskih događaja. Međutim, tokom gledanja utakmica naše reprezentacije ili gledanja Đokovićevog nastupa postajem neverovatno frustriran.

Najmanji zvuk škripe ili bilo koji znak neispravne opreme može me lako uznemiriti, što dovodi do stanja uznemirenosti koje je teško obuzdati. Bezbroj puta sam pribjegavala uzimanju nepoznatog broja tableta kako bih ublažila tegobu uzrokovanu ovim frustrirajućim trenucima. Ipak, važno je napomenuti da ova snažna reakcija proizilazi iz moje vlastite prošlosti kao sportiste tokom mojih godina formiranja. Strast i energija koju sam nekada posjedovao na terenu nekako su se zadržali u meni, pojačavajući moj emocionalni odgovor na sportske događaje.

Ovo obrazloženje elokventno je objasnio poznati pjevač, ističući duboku vezu između atletizma i emocionalnog utjecaja koji može imati na pojedince. Zidove sobe krasi izuzetna kolekcija raznih umjetničkih djela, od zadivljujućih slika do zamršeno izrađenih skulptura. Na policama, divan niz uspomena sa prošlih putovanja i dragih trenutaka u životu ponosno je izložen, izazivajući osjećaj nostalgije i žudnje za lutanjima. Štaviše, ceo prostor krasi obilje živopisnog i mirisnog cveća, koji atmosferu unosi osvežavajućim i okrepljujućim ambijentom koji podseća na rascvetali prolećni vrt.