Nesretna vijest je da je pjevačici preminula majka. Na Kosovu, gdje joj je živjela majka, Dragica Radosavljević Cakana nalazi se shrvana tugom dok oplakuje gubitak majke, koja je tragično preminula u kratkoj bolesti.

  • Cakana je u četvrtak ispratila majku na istom mjestu koje je zvala domom. Cakana je priznala duboku vezu sa svojom majkom, te je istakla da je ostala uz nju do samog kraja. Pjevač je otvoreno priznao tu nepokolebljivu prisutnost. Cakana je podijelila potresnu vijest o smrti pjevačičine majke. Cakana je bila uz nju do posljednjeg dana, jer je podlegla kratkotrajnoj bolesti.

Njezin je život bio ispunjen ljubavlju i doživjela je duboku starost. Gubitak oba roditelja donio je duboku spoznaju njihovog značaja i dubokog utjecaja koji su imali. Sjećanja na svaki dragi trenutak proveden zajedno sada ispunjavaju Cakanine misli. Prije 15 godina Dragica Radosavljević Cakana proživjela je izazovno razdoblje kada joj je kćer zajedno s obitelji otišla iz Srbije.

  • Kao što bi svaka majka razumjela, ovo razdvajanje izazvalo je ogromnu bol, a iako se postupno prilagodila na fizičku udaljenost između njih, ta su sjećanja ostavila neizbrisiv trag u njezinu duhu. Prizori kojima sam u to vrijeme svjedočio urezali su mi se u sjećanje, ostavljajući dugotrajnu težinu u mojim grudima. Stres koji je pratio te trenutke bio je u najmanju ruku golem. Možda bih to lakše prihvatio da je krenula samo s mužem na ovo putovanje.

Međutim, činjenica da je sa sobom povela svoje troje male djece učinila je to još većim izazovom. Duboko u sebi shvatio sam da idu na prekrasno mjesto, gdje su bili pozvani i gdje su ih čekale prilike. Ali unatoč tom saznanju, jako su mi nedostajali. Ovo su iskreni osjećaji koje je izrazila Cakana. Cakana, čije je pravo ime Dragica Radosavljević Cakana, renomirana je srbijanska pjevačica poznata po izvornoj, narodnoj i narodnoj glazbi.

  • Osvojila je publiku svojim pjesmama kao što su “Golube moja”, “Osjećam”, “Hej dušo, dušo”, “Hoću ječam”, “Dolje na jugu”, “Evo mene opet”, “Crni biser”, ” Lijepa kao Bog” i mnogi drugi. Rođena 17. studenog 1957. u Kosovskoj Mitrovici, Cakana je od svoje 19. godine živjela u Beogradu, gdje nastavlja živjeti i raditi.

Iz prethodnog braka s Borisom ima kćer Mariju. Trenutno je u sretnom braku s Nebojšom Negićem, odvjetnikom iz Beograda. U slobodno vrijeme par voli provoditi vrijeme na svom imanju u Sremčici, šarmantnom naselju u blizini Beograda. Unatoč dugoj povijesti pobjeđivanja na amaterskim pjevačkim natjecanjima od djetinjstva, Cakana nije stekla široku popularnost sve do kasnih 1980-ih. U početku nastupajući s KUD-om “Elektronska muzika”, a kasnije se pridruživši “Loli”, imala je priliku ići na turneju kao pjevačica s Lepom Lukić.

  • Ovo izlaganje privuklo je pozornost drugih glazbenika, koji su je često angažirali za vlastite nastupe. Iako je bila poznata među Beograđanima, njena slava u to vrijeme još nije stigla do ostatka Jugoslavije. Medicinski stručnjaci nisu znali što je pogađalo mladu djevojku, pa su nju i njezinu majku naposljetku poslali kući. Dok su se probijali prema Banjskoj, majci je nestajala snaga, a nestala je i svaka nada u oporavak djeteta. No, na njihovo zaprepaštenje, Cakana se probudila u mjestu Joševik i uspjela nekim čudom ostati živa.

Vrijeme u osnovnoj školi u Leposaviću zauzima posebno mjesto u njenom srcu, dok se prisjeća djetinjstva ispunjenog maštom i čudesima, okružena najmilijima. Leposavić je bio središte zabave, a na njegovim pozornicama su krasili renomirani izvođači poput Usnije Redžepove, Izvorinke Milošević i YU grupe. Cakana je po majčinoj liniji naslijedila dar za pjesmu, jer je njena majka imala izvanredan pjevački glas, dok su njeni roditelji bili vješti instrumentalisti.