Vedrana Rudan, poznata hrvatska spisateljica, slovi za jednu od najpopularnijih osoba na našim prostorima. Poznata po svojoj besramnoj iskrenosti, ona neustrašivo iznosi svoje mišljenje. Prije uspješne spisateljske karijere, Rudan se usavršavala kao novinarka, voditeljica i kolumnistica, pa je tako i dan danas svima urezano u sjećanje njeno nezaboravno gostovanje na TV Prvoj.

Tijekom posjeta Srbiji, Rudan je imala za cilj promovirati svoju knjigu “Doživotni zatvor”. U sklopu svog gostovanja imala je privilegiju gostovati u popularnoj emisiji “Sve u svemu” voditeljice Marije Kilibarde. Započevši intervju srdačnim uvodom, voditeljica je izrazila svoj duboki emocionalni odgovor na roman, priznajući njegovu sposobnost da u njoj ostavi osjećaj ranjivosti. Marija je zatim podijelila svoju osobnu povezanost s Vedraninom novom knjigom, vezano uz protagonisticu koja je, kao i ona sama, žena u četrdesetima koja žudi za majčinstvom. Poruka knjige koja potiče na razmišljanje, preispituje društvena očekivanja da imaju djecu i naglašava doživotnu obvezu koju to podrazumijeva, duboko je odjeknula kod Marije.

Njezina otvorenost i spremnost na otvorene razgovore učinili su je idealnom temom za hrvatsku spisateljicu koja je revno zaronila u Marijin privatni život. Zanimljivo je da se spisateljica raspitivala o Marijinim godinama, želeći razjasniti njezine planove s djecom. Marija je u odgovoru samouvjereno izjavila da se osjeća ispunjeno u svim aspektima svog života i da od svoje 25. godine gaji snažnu želju za začećem. Od svoje 25. godine do danas Vedrana naglas razmišlja o naizgled nemogućem zadatku pronalaska odgovarajućeg pastuha za oplodnju. Kada je voditeljica spomenula sudbinu, ona je nastavila svoj razgovor. Mišljenje da se karte dijele je netočno. Čini se da promičete ideju da žene nemaju slobodu djelovanja i da jednostavno blesavo čekaju priliku. Kome uopće trebaju karte? Djeca u ovom trenutku nisu potrebna. Osim toga, ova poruka nije namijenjena svima; posebno cilja na starije žene. Draga moja ženo, imati dijete je nepotrebno! Već imate sebe, ljubavnika i najvjerojatnije izazovnog šefa. Što više možete poželjeti od djeteta? Troškovi dadilje bili bi veći od vaše zarade”, otvoreno je Rudan.

Maria se čvrsto držala svojih argumenata, jasno dajući do znanja gdje stoji. Ako netko vjeruje da posjeduje potrebne kvalitete topline, energije i strpljenja da djetetu pruži dom pun ljubavi i obrazovanje, tada vjerujem da ispunjava uvjete za majčinstvo. Gošća se, međutim, nije htjela povući tvrdeći da se staračka neenergija ne odnosi na njih. “A da se opet okupimo za pet godina? Ja ću te pronaći i obavijestiti o svemu”, predložila je Marija Kilibarda, no Vedrana je ostala pri svom. Neizvjesno je hoću li tada još biti živ i nemam namjeru prenositi nikakve poruke.

Spomenuli ste svoju želju da imate djecu, pa raspravimo o tome. Međutim, želim razjasniti da nisam ovdje kako bih koketirao sa ženama — strogo savjetujem da nemate djecu. U konačnici, odluka je vaša. Osim toga, vaši nedavni napori u odnosima s javnošću mogli bi privući pozornost potencijalnih udvarača. Prisutnost jedne izvanredne osobe čini dodavanje drugih nepotrebnim. Zadivljujuća privlačnost očiju ove osobe, ako se vidi, nedvojbeno bi svakoga hipnotizirala. Marija Kilibarda elokventno je prenijela te osjećaje, suptilno aludirajući na svog dečka Branislava Vučelića s kojim je u ljubavnoj vezi od 2020. Vedrana je, u svjetlu izvanrednih okolnosti, nekoliko sati kasnije promptno objavila blog post u kojem se javno ispričala Mariju Kilibardi , osjećaj koji je ponovila 2022.