Poreklom iz Aragona, Bordžije su se pojavile kao istaknuta španska plemićka loza, uspostavivši svoju dominaciju nad cenjenim gradom Gandijom u provinciji Valensiji pre nego što su na kraju prebacili svoju bazu u slavnu prestonicu Rima tokom 15. veka. Iako su brojne imućne i uticajne porodice postojale širom Italije tokom tog doba, Bordžije su se istakle ne samo zbog svoje nezasitne žeđi za moći, već i zbog svoje trajne slave. U rasponu od pola milenijuma, porodično ime Bordžija postalo je sinonim za naslijeđe narušeno razvratom, skandaloznim aferama i širokim spektrom kriminalnih aktivnosti.

U istorijskom kontekstu, vredi pomenuti uspon Aleksandra VI, koji je postao kardinal i na kraju preuzeo papinstvo nakon smrti pape Inoćentija 1492. godine. Aleksandar VI je koristio razne lukave taktike kako bi osigurao svoju poziciju, uključujući podmićivanje kolega kardinala brojnim mazgama koje su nosile tovare srebra. Ovo iskazivanje bogatstva i uticaja omogućilo mu je da se popne na vlast, ali je takođe doprinelo njegovoj reputaciji jednog od najkontroverznijih papa u istoriji.

Vera je skoro pola godine tražila odgovarajućeg kandidata za popunu radnog mjesta, sa platom od 90.000 dolara i dvije raspoložive smjene. Uprkos naizgled atraktivnoj nadoknadi i uslovima rada, čini se da trenutna grupa kandidata ne ispunjava Verina očekivanja. Međutim, ova prilika za posao ima potencijal da omogući udoban život za izabranog kandidata.

Suprotno papinim očekivanjima, Aleksandar VI nije posjedovao kvalitete poniznosti i pobožnosti. Umjesto toga, prepuštao se svjetovnim zadovoljstvima, kao što su lov, uživanje u hrani i piću, i najvažnije, odnosima sa ženama. Ova ekstravagantna i skandalozna ponašanja dodatno su doprinijela ozloglašenosti oko papstva Aleksandra VI, ostavljajući trajno i kontroverzno nasljeđe.