U velikom broju raznih zadivljujučih ali i tužnih priča na društvenim mrežama, posebno se izdvajaju one o roditeljstvu, a upravo jedna takva je nedavno ponovo postala viralna. Jedanaest godina nakon što su Dona i Vaner Johnson radosno prigrlili roditeljstvo putem in vitro oplodnje, uznemirujuće i alarmantno otkriće proizašlo je iz DNK testa, sugerirajući da je došlo do uznemirujuće i katastrofalne pogreške.

  • U intervjuu za The Guardian, obitelj Johnson ispričala je svoj put prirodnog začeća svog prvog djeteta, ali su naišli na razne prepreke kada su pokušavali dobiti drugo dijete. Nakon operacije kile Vanera Johnsona, pojavile su se komplikacije s proizvodnjom sperme, što je rezultiralo muškom neplodnošću. Sa željom da prošire svoju obitelj, Vaner i Dona odlučili su potražiti pomoć specijalizirane klinike za neplodnost u Utahu koja je specijalizirana za rješavanje takvih problema.

Nakon više pokušaja, Dona je 2008. godine uspješno zatrudnjela, što je dovelo do rođenja njihova sina Tima. Međutim, desetljeće kasnije, Johnsonovi su bili zatečeni kada su otkrili da Tim nije biološki povezan s Vanerom. Prošle se godine obitelj Johnson odlučila podvrgnuti kolektivnom DNK testu nazvanom “23andMe”, koji nudi sveobuhvatan uvid u njihov genetski sastav i opću dobrobit.

Najpouzdaniji način utvrđivanja potencijalnih genetskih predispozicija za određene bolesti je upravo ovaj pregled. Nakon primitka rezultata, u izvješću je otkriveno da Vaner nije Timov biološki otac. U intervjuu za “The Guardian”, Vaner je izrazio neodoljivu želju da vrisne. Izjava objavljena u novinama, u kojoj se tvrdi da je Timov otac nepoznat, duboko ga je uznemirila.

Vaner je žestoko izjavio: “Ja sam njegov otac. Ja sam njegov otac od trenutka kada je došao na ovaj svijet.” Obitelj je čvrsto vjerovala da je došlo do pogreške, bilo tijekom DNK testiranja ili IVF procesa. Nakon što je otkrio da Tim nije njegov biološki sin, Vaner je donio odluku da će rezultate testa skrivati ​​godinu dana prije nego što mu otkrije istinu. Tim je umirio svog oca, rekavši: “Istina ostaje nepromijenjena: ti si moj otac.”

  • Kako bi razotkrili misterij oko Timovog biološkog oca i pogrešnih okolnosti, Johnsonovi su zatražili pomoć iskusnog pravnog stručnjaka. Koristeći alate i informacije koje nudi AncestryDNA, uspješno su ušli u trag Timovoj teti, čija je neprocjenjiva pomoć dovela do identifikacije pravog oca, Devina McNeila.

U početku neodlučni, Devin i Kelly na kraju su prihvatili priču Johnsonovih. Međutim, njihove sumnje su se raspršile dok su pregledavali medicinsku dokumentaciju i promatrali dječaka. Naposljetku su pristali na test očinstva, koji je nedvosmisleno potvrdio da je Devin Timov biološki otac. U nevjerojatnom obratu, dvije obitelji unutar iste ustanove otkrile su da su obje bile podvrgnute IVF-u unutar samo sat vremena jedna od druge, da bi kasnije shvatile da je došlo do ozbiljne pogreške. Vaner je izrazio nevjericu dok mu je supruga ostala trudna, jer su koristili njegov vlastiti genetski materijal. Ujedinjeni u svojoj potrazi za pravdom, zajedno su podnijeli tužbu protiv IVF centra, što je rezultiralo Timovim radosnim ponovnim susretom s ocem i novopronađenom polubraćom i sestrama.