Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbija danas može da očekuje promenljive vremenske prilike, koje karakteriše pad temperature i mešavina sunčanih i oblačnih perioda. Prognoza vremena za Vojvodinu predviđa pojavu kiše i kratkotrajnih pljuskova praćenih grmljavinom, prvenstveno u jutarnjim satima.

Nasuprot tome, u centralnom delu Srbije pljuskovi će padati tokom celog dana, a postoji i mogućnost stvaranja grada. Međutim, krajnji južni region će ostati suv i bez padavina. Duvaće relativno slab do umjeren povetarac sjeverozapadnog smjera, a u područjima gdje se javljaju pljuskovi očekuju se jači udari. Temperatura će varirati, najniža od 17 do 22 stepena, a najviše do 29 stepeni na severozapadu i do 36 stepeni u južnim regionima Srbije. Danas se u Beogradu očekuje promenljivo vreme, uz blagi pad temperature i mešavinu sunčanih i oblačnih perioda.

Osim toga, predviđaju se povremeni pljuskovi praćeni grmljavinom. Preovladavaće slab do umjeren vjetar sjeverozapadnog smjera. Predviđeno je da će se minimalna temperatura kretati oko 22 stepena, dok se procjenjuje da će maksimalna dostići oko 31 stepen. Potaknut preovlađujućim vjetrovima koji duvaju pretežno sa zapada, ovaj vremenski front se sada kreće prema našim krajevima, najavljujući skori dolazak padavina. Naime, predviđa se da će zapadna područja naše teritorije doživjeti početne padavine u ranim jutarnjim satima.

Prema saopštenju RHMZ-a, meštani Bačke i Srema, kao i oni u zapadnim i jugozapadnim regionima Srbije, trebalo bi da očekuju padavine i pljuskove. Ovi superćelijski oblaci će imati karakterističan izgled, karakteriziran svojom veličanstvenošću i brzim kretanjem koja izaziva strahopoštovanje. Grad velike veličine sa prečnikom većim od 5 centimetara, doživljava nalete vjetra koje karakteriziraju olujni i turbulentni uvjeti koji su privremene prirode, a povremeno se susreće i sa izolovanim udarima vjetra koji podsjećaju na one u uraganima, koji dostižu brzinu veću od 28 metara u sekundi.