Zambijka Patricija Kaunda (23) stupila je u građanski brak s Srbima u julu 2022. godine, nakon što su se par puta sreli, a nedavno se i preobratila na pravoslavlje u jednoj crkvi u Čačku!UPOZNALI SE ONLAJN I VENČALI NA DRUGOM SASTANKU: Čačanin iskeširao miraz, pa doveo Zambijku u Srbiju! Patricija se sad i KRSTILA!

Ljubav je dovela ovu Afrikanku preko 9.600 kilometara iz Zambije u Srbiju, gde se preselila u martu ove godine nakon trogodišnje romantične veze koja je počela na mreži.

  • Moj suprug je Srbin koji radi u IT sektoru, a upoznali smo se na onlajn sajtu za upoznavanje 2019. godine. Prvi put smo se sreli i zvanično upoznali u Beogradu u decembru 2021. godine, tada smo i ozvaničili vezu. Bila sam veoma srećna, jer smo se dugo dopisivali – započinje Patricija svoju priču za Kurir.

Iako je održavanje veze na daljinu bilo izazovno, kako kaže, ona i njen partner su se izborili i uspeli da održe vezu. Njihovo venčanje se desilo u Čačku u julu 2022. godine, nakon čega se Patricija vratila u Zambiju, a u Srbiju se trajno preselila u martu ove godine.

Još uvek nisu imali crkveno venčanje, ali to je u planu za narednu godinu, kaže uzbuđena Patricija, koja je preuzela muževljevo prezime, ali nije želela da njegovo ime bude izloženo u medijima.Patricia Kaunda

Patricija, koja je nekada bila član protestantske crkve, prešla je u pravoslavlje 19. novembra u crkvi u Čačku, gde trenutno žive.

  • Kada sam ga upoznala, pričao mi je o pravoslavnoj veri, a kada sam došla u Srbiju, redovno smo posećivali manastire. Kada sam prvi put ušla u srpski manastir, to je za mene bilo nešto potpuno novo. Želela sam da promenim veru, svidelo mi se, a ljubav je jedan od razloga za to – kaže Patricija.Patricia Kaunda

Iako joj nedostaju porodica i prijatelji, ali i hrana, ona uživa u životu u Srbiji. Naučila je kuvati neka tradicionalna jela, kao što su čorba i gulaš, a aktivan je član društvenih mreža.

  • Sviđa mi se Čačak, ovde ima dobrih ljudi, porodičnih ljudi, i volim razgovarati s komšijama. Ljubazni su, pomažu. Naučila sam kuvati neka jela, pravim čorbu, gulaš… Sviđaju mi se mnogo punjena paprika i sarma, ali još nisam naučila da ih pravim, to mi je teško jer ta jela ne dozvoljavaju greške – zaključuje ona.Patricia Kaunda