Glumicu Rialdu Kadrić Šebek, poznatu po ulozi Marije u serijalu “Žikina dinastija,” krasio je veliki talenat i posebna energija koju su gledaoci osjećali dok su je pratili na malim ekranima u kultnim ostvarenjima. Unatoč neizmjerljivoj popularnosti, odlučila je napustiti Srbiju i započeti novi život u Londonu. Tamo je gradila uspješnu karijeru novinarke, a kasnije se zaljubila u psihoanalizu, posvećujući svoj život toj oblasti.

Rialda je stekla popularnost već s 14 godina ulogom u serijalu “Lude godine.” Nastavila je svoju karijeru igrajući Mariju Todorović, lik koji će je obilježiti i osigurati joj prepoznatljivost. Nakon što se specijalizirala za psihoanalizu, postala je psihoterapeutkinja.U svojoj drugoj velikoj ljubavi, psihoanalizi, Rialda se angažirala kao psihoterapeut, pružajući podršku klijentima u dijalogu i praćenju nesvjesnih fenomena u terapijskom odnosu.

Rođena je 14. lipnja 1963. godine u Beogradu. Od malih nogu bila je uključena u glumačke vode, a prvi put se pojavila na filmu sa samo 13 godina. Igrala je u kultnom filmu “Lude godine” koji ju je učinio popularnom, a karijeru je nastavila u domaćim filmovima i serijama.Godine 1984. prvi put je otišla u London kako bi usavršila znanje engleskog jezika. Nakon što se ponovno preselila u London 1986., ostala je tamo više od 30 godina. Radila je kao novinarka, reporterka, a također je honorarno surađivala s BBC-om i Glasom Amerike.

Rialda se vratila u London nakon smrti majke tijekom početka sukoba na području bivše Jugoslavije. Taj gubitak bio je jedan od razloga zašto se odlučila ne vratiti u Srbiju, gdje je ostavila iza sebe uspješnu glumačku karijeru.Nažalost, Rialda Kadrić preminula je iznenada 25. siječnja 2021. godine u 58. godini života od posljedica srčanog udara na ulici u Ateni. Gledatelji, kolege, i svi koji su je voljeli i pamtili po ulogama koje je odigrala, ostali su šokirani viješću o njezinom preranom odlasku.