Jelena Karleuša je nadaleko poznata kao jedna od najpolarizovanijih vokala u industriji zabave, koja dosledno odbija da zadrži svoja mišljenja o širokom spektru društvenih pitanja. Za razliku od mnogih drugih, ona neustrašivo i samouvjereno izgovara svoje misli bez oklijevanja. Njena izuzetna snaga karaktera i neodoljivi šarm zaslužili su njeno široko poštovanje i divljenje bezbrojnih pojedinaca. Međutim, njen lični život često postaje predmet intenzivnih spekulacija i komentara.

Razmišljajući o svojoj prvoj ljubavi, koja je ostala konstanta u njenom životu, Jelena je rado ispričala: „Moj put u ljubav počeo je kada sam imala 16 godina, a nastavio se do danas sa mojim sadašnjim dečkom Nemanjom. On zauzima posebno mesto u moje srce kao moja prva ljubav i njegova nepokolebljiva podrška kako u mom privatnom životu tako iu profesionalnim nastojanjima je bila neprocenjiva.Izgradili smo jaku vezu tokom godina i nadam se da će naša veza trajati još mnogo godina.Nemanja nije samo izvanredan sportista, ali i neko ko me podiže i motiviše da se bavim svojim strastima.

Moja ljubav prema njemu nema granica i sanjam o budućnosti u kojoj ćemo biti srećni u braku sa prelepom porodicom od petoro dece”, izrazio je oduševljeni mladi pop pevačica sa 19 godina, još uvek duboko zaljubljena u Nemanju. Jelena je već nekoliko godina u srećnom braku sa fudbalerom Duškom Tošićem, ali pre nego što je našla ljubav sa njim, imala je niz intrigantnih ljubavnih priča.

Zanimljivo, malo ko zna da je Jelenina prva značajnija veza bila sa bokserom Nemanjom Mladenovićem kada je imala samo 16 godina, a njihova ljubav je trajala nekoliko godina. Nedugo nakon Nemanje, Karleuša je krenula na romantično putovanje sa uspešnim biznismenom Zoranom Davidovićem Ćandom, sa kojim je čak napravila značajan korak i veridbu.