Brak je cijenjena institucija sa značajnim težnjama, koje se obično postižu monogamnom predanošću. Ipak, unutar islama postoje određeni scenariji u kojima je muškarcu dozvoljeno imati više žena, pod uslovom da se prema svakom supružniku odnosi na pravičan način i sa znanjem Boga.

 

 

 

Pakistanka Sitara Yasin vodi avanturistički način života, koji svijetu pokazuje putem svog YouTube kanala. Na platformi ona iznosi svoja iskustva kao žena koja se udala sa 13 godina. Dok mnoge žene u njenoj zajednici prihvataju poligamne brakove u ranoj mladosti, Sitara je odlučila da se bori za svoju nezavisnost. Proglašena je zbog svoje nekonvencionalne bračne situacije, jer je njen muž uzeo drugu ženu, a da se nije razveo od Sitare, njegove prve žene.

 

 

 

Da bi situacija bila složenija, Sitara i njen suprug imaju troje djece, od kojih su svi prisustvovali njegovom vjenčanju sa drugom ženom. Na osnovu vlogova koje Sitara rutinski snima, može se zaključiti da ona nije bila fizički prisutna tokom venčanja svog supruga, već je ceremoniju pratila onlajn. Uprkos njenim naporima da sve drži pod kontrolom, Sitarina situacija nije bila nimalo laka. Izbor njenog muža da se oženi drugom ženom bio je izazov za nju, kao i za njenu decu. Naime, Sitarina djeca su slomljena jer provode manje vremena sa svojim ocem. Jedina korist koju je Sitara požnjela u poligamnom braku bila je finansijska dobit. Time je uspjela prikupiti značajan broj pretplatnika na YouTube-u.

Prije njene novostečene slave, njeni video snimci imali su samo 300 pregleda, ali danas imaju milione pregleda, a sve zahvaljujući njenom angažmanu u poligamiji. Osim što sa svijetom dijeli muževljevu nevjeru, ona otkriva i detalje o njihovom zajedničkom načinu života. Snima videe i prikazuje njihovu realnu svakodnevnicu , kada ide u kupovinu , kada sprema krevet mzuževoj drugoj ženi , kada kuhaju ručak , i mnoge druge stvari koje su publici veoma zanimljive.

 

 

 

Sitarin život je bio obilježen teškoćama od malih nogu. Otac joj je preminuo kada je bila veoma mlada, a sa 13 godina je udata. Prvo dijete rodila je sa 16, a sada ima 26 godina. Ljudi su fascinirani njenom pričom, a ona svakodnevno dobija brojne upite o drugoj ženi i o tome ko je vlasnik kuće u kojoj stanuju. Ova pitanja nastaju prvenstveno zbog toga što žene u većini južnoazijskih zemalja imaju ograničena prava, a imovina je često na muževo ime. . Finansijska ovisnost o njihovim muževima dodatno komplikuje stvari za žene zaglavljene u brakovima bez ljubavi i zlostavljanja, što im izuzetno otežava da napuste takve veze. Sitara na pitanja odgovara ponizno i ​​često sa humorom, govoreći da posjeduje mnogo stvari, uključujući i svoj dom. Nakon uspjeha na YouTubeu, doživjela je značajnu promjenu načina života i sada obilazi istaknute lokacije kao što su Saudijska Arabija i Dubai. Sitara sada također više ulaže u svoj izgled i kupovinu robe marke, a sve to spretno okreće situaciju u svoju korist.