Unuka Bate Živojinovića sprema se da stupi u brak. Ostavština Velimira Bate Živojinovića, cijenjene osobe iz svijeta glume, brojna je nezaboravnih ostvarenja koja će nesumnjivo trajati generacijama koje dolaze. Uz izniman doprinos zanatu, Bata iza sebe ostavlja i bogatu lozu, uključujući sina, kćer i šestero unučadi.

  • Među tim potomcima, Dina Živojinović ističe se kao najstarija unuka i, prema pričama, dijelila je posebnu vezu s voljenim glumcem. Miljkov sin, glumac, ima kćerku Dinu. Nakon očevog odlaska iz Srbije, boravila je u Beogradu do upisa studija u Parizu. Veza između Dine i njezinih bake i djeda bila je iznimno jaka, uzvraćana jednakom ljubavlju. Igor Jurić otvoreno je priznao koliko je teško krenuti dalje nakon poraza, izrazivši snažnu želju da se otrgne iz njegovog stiska.

Brojne su tvrdnje da jako nalikuje svojoj baki Luli, a te tvrdnje potkrepljuju i njihove zajedničke fotografije. U posljednjim trenucima glumčeva života Dina je imala privilegiju ispratiti svog cijenjenog djeda koji je sahranjen u uglednoj Aleji zaslužnih građana. Ipak, njegova je iskrena želja bila da bude pokopan u svojoj voljenoj rodnoj Kovačici, uz svoju dragu suprugu Lulu. Nedavno mu je obitelj ispoštovala želju i ispunila čežnju za vječnim počinkom.

  • U posljednjim danima života Bate Živojinovića uz njega je ostala njegova unuka, odajući počast njihovoj bliskoj vezi. Posmrtni ostaci proslavljenog glumca Velimira Bate Živojinovića s poštovanjem su nakon njegove smrti prevezeni u portu crkve Svete Trojice u Koraćici, čime je ispunjena njegova posljednja želja da bude položen uz svoju voljenu suprugu Lulu.

Prijenos njegovih posmrtnih ostataka pratila je i njegova unuka Dina, koja se jedina od šestero unučadi vratila sa školovanja u inozemstvu i bila uz djeda u njegovim posljednjim mjesecima. Uz baku Lulu i medicinsku sestru Lepu, koji je postao dragi član obitelji, počeo sam ga doživljavati u novom svjetlu. Naše su se rasprave prebacile na dublje teme koje se tiču ​​posla i života.

  • Prije toga naše interakcije bile su opuštene, kako je Živojinović rekao ranije. Uskoro će unuka Bate Živojinovića s radošću prihvatiti prosidbu svog dugogodišnjeg partnera Alekse Đukanovića, a njihovo svadbeno veselje bit će upriličeno u šarmantnom Kragujevcu. Kada je riječ o srpskoj kinematografiji, postoji jedno ime koje jasno sija kao definitivan prikaz vještine, predanosti i trajnog utjecaja na svijet filma.

Velimir Bata Živojinović, svojim neospornim magnetizmom i nesvakidašnjim glumačkim talentom, ostvario je impresivnu i cijenjenu karijeru koja ga je vinula u sam vrh renomiranih i obožavanih ličnosti u analima srpske kinematografije. Utjecaj njegove prisutnosti na ekranu proteže se daleko izvan područja puke glume; učvrstio je trajno nasljeđe u srcima gledatelja.

 

  • U ovom članku istražujemo izvanredan život i postignuća ovog izvanrednog umjetnika koji je svojim izvanrednim izvedbama osvojio više generacija. U svijetu umjetnosti njegovo je ime postalo sinonim za neusporedivu glumačku vještinu i nepokolebljivu predanost svom zanatu. Velimir Bata Živojinović, neumorni virtuoz estrade, ostavio je neizbrisiv pečat kako u filmskoj tako iu političkoj sferi.

Ova izvanredna osoba ostavila je neizbrisiv trag u kolektivnom sjećanju nebrojenih generacija. Bata je 1960. godine ušao u životnu vezu sa svojom voljenom Julijanom, poznatom i kao Lula. Njihova bračna sreća rezultirala je rođenjem dvoje djece: sina Miljka 1961. i kćeri Jelene 1964. Tijekom svog procvata glumačke karijere, koja je često zahtijevala dulja razdoblja odsustva od kuće, Lula je stajala uz njega kao stup snage, osiguravajući skladno partnerstvo koje je trajalo 55 godina.