Prema principima feng šuija, lovorov list ima značajnu ulogu u poboljšanju života, te se preporučuje da ga uvek imate u kući. Veruje se da list lovorovca ima sposobnost odbijanja negativne energije i energetsko čišćenje prostora, dok istovremeno privlači pozitivnu energiju, uključujući i novčanu.

Prema narodnom verovanju, trebalo bi držati listove lovora na tajnim mestima gde čuvate svoje “zlatne rezerve” novca. Veruje se da će prisustvo ovih listova prizvati prosperitet i obilje u vaš život.

Posebno se preporučuje držanje jednog od tri lovorova lista u novčaniku. Prema verovanju, svaki od tih listova donosi prosperitet i privlači novčane prilike. Stari kažu da će se na svaku potrošenu novčanicu vratiti tri, ukoliko se novac troši pametno i s poštovanjem prema svrsi na koju je namenjen.

Pored ubacivanja listova lovora u novčanik, preporučuje se i održavanje urednosti u novčaniku, sa složenim novčanicama. Takođe je važno redovno izbacivati stare račune i priznanice kako bi se prostor za novac održao čistim i privlačnim za pozitivnu energiju.