Fransoaz Betankur Majers, naslednica i vlasnica značajnog udela u kompaniji L’Oreal, proslavila je svoj 70. rođendan u julu ove godine. Njen izgled možda nije u skladu s uobičajenim standardima blistavosti, ali ona se ističe svojom jednostavnošću i fokusom na porodične vrednosti. Supruga je Žan-Pjera Majersa, jevrejskog biznismena, a majka dvoje odrasle dece, Nikolasa i Žan-Viktora, koji su takođe aktivni u upravljanju kompanijom.

Iako je nasledila imperiju, Fransoaz Betankur Majers nije pasivna u vezi s poslovanjem L’Oreala. Aktivno učestvuje u kompanijskim poslovima kao članica upravnog odbora. Njena posvećenost porodičnim vrednostima i tradiciji ogleda se u njenom radu i pristupu poslu. Osim toga, ona je i zaljubljenik u muziku i književnost, provodeći dane svirajući klavir i pišući knjige o Grčkoj mitologiji i Bibliji.

Fransoaz Betankur Majers nije izbegla izazove u ličnom životu. Borila se za starateljstvo nad svojom majkom, Lilijan Betankur, koja je bila u vezi sa znatno mlađim Fransoom Banierom. Ova situacija dovela je do sukoba između majke i kćerke, ali Fransoaz je istrajala u odbrani porodičnog nasleđa.Fransoaz Betenkor Mejers

Pored poslovnih dostignuća, Fransoaz se ističe i humanitarnim radom. Donirala je značajne sume novca za naučna istraživanja, umetničke projekte i humanitarne svrhe. Njeno posvećenje očuvanju porodičnih vrednosti i bogatstva, kao i njena uloga u poslovanju, čine je izuzetnom ličnošću u svetu biznisa. U celini, Fransoaz Betankur Majers predstavlja inspiraciju kao poslovna liderka koja uspeva da očuva porodične vrednosti, odbrani poslovni imperativ i doprinese dobrobiti zajednice.Takođe, njen filantropski rad, uključujući velike donacije za naučna istraživanja, umetničke projekte i humanitarne svrhe, govori o njenoj želji da doprinese društvu.

Fransoaz Betenkor Mejers