Dragana Mirković u Beogradu se našla sa značajnim ciljem. Danima je javnost bila zaokupljena pjevačevim razvodom, a sada se Dragana Mirković našla u Beogradu za jedinstvenu svrhu. Mnoge je šokiralo kada je poznata folk pjevačica otkrila svoju odluku da raskine 24 godine dug brak. Iako nije navela konkretne razloge razvoda, spomenula je da su ona i Toni posljednje tri godine živjeli odvojeno.

  • Oni iz njezinog najužeg kruga primijetili su da se bori s raspadom braka, ali sada postoji srebrna crta u njezinu životu. Nedavno je dobila prestižnu nagradu Sabora narodne glazbe, što joj je dalo razloga za slavlje usred emotivnog nemira. No, nagađa se da njezin posjet Srbiji nije bio samo time motiviran. Nakon što je prije dvije večeri kao gledateljka bila na predstavi “Laž”, imala je randevu s Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem.

Svrha njihovog susreta vrti se oko nadolazeće suradnje vezane uz film “Južni vetar 3”. Nakon predstave u Beogradskom dramskom pozorištu, njihov razgovor se odužio na dva i pol sata, a oko buduće produkcije vrlo popularnog srpskog filma. Prema medijskim izvješćima, nadolazeći nastavak omiljenog filma i serije snimat će se u glasovitom dvorcu Ebenfurt u pjevačevom vlasništvu.

  • Nadalje, Mirković joj je izdašno pružila pomoć i potporu, kako u financijskim, tako iu drugim aspektima, s obzirom na razgranatu mrežu utjecajnih poznanstava u austrijskoj prijestolnici. Dragana Mirković i ranije je imala susrete s poznatim glumcima, koji su zajedno s njezinom obitelji bili pozvani u njezin dvorac. Rođen 18. siječnja 1968. u Požarevcu, točnije u Kasidolu, susjednom mjestu Požarevca. U sferi pop/folk glazbe na Balkanu, ona vlada kao jedna od najistaknutijih zvijezda.

Tijekom 1980-ih postigla je izuzetan uspjeh, svrstavši se na drugo mjesto najprodavanijih pjevačica uz Lepu Brenu, s impresivnih 10 milijuna prodanih ploča. Njezina popularnost širi se cijelom regijom, a ističe se da je jedina umjetnica koja je rasprodala svaki koncert koji je održala u Rumunjskoj, Bugarskoj, Bosni i Turskoj. Dragana Mirković, sadašnja vlasnica televizije “DM sat” iz Požarevca, dobila je nadimak “srpska Madona” od jednog uglednog američkog lista. Od milja je zovu i “luče iz Kasidola”, njenog rodnog mjesta.

  • U mladosti je Dragana razvila strast prema glazbi, a inspirirao ju je njezin djed Dragutin, koji je vješto svirao harmoniku. Sa svojih 5 godina već je savladala pjesmu “Devojka sokolu zulum pralita”. Njezin izniman glazbeni talent brzo je zaokupio pozornost poznavatelja industrije, posebice onih iz Diskosa, koji su prepoznali njezin potencijal i ponudili joj da snimi ploču. Nakon pauze u karijeri, vratio se 2004. izdavanjem svježeg albuma pod nazivom Trag u vremenu. Godine 1984. Dragana je predstavila svoj album prvijenac, odmah zaokupivši pažnju publike svojim iznimnim talentom, o čemu svjedoči i zapažena prodaja od 160.000 primjeraka.