Svetlana Ceca Ražnatović, proslavljena muzička senzacija Balkana, u posljednjem nastavku druge sezone “Ceca Showa” srdačno je ugostila svoje kolege umjetnike Bojana Vaskovića i talentovanu pjevačicu Daru Bubamaru kao svoje cijenjene goste.

 

  • Ceca je zajedno sa svojim pratiteljima ogolila dušu i otkrila gdje su europski njeni najomiljeniji romantični partneri. Ceca se u razgovoru za Blic prisjetila izuzetnog okupljanja spektakularnih pojedinaca, tridesetak zgodnih muškaraca, bilo u Ex Juu ili Amsterdamu. Iskustvo je bilo doista nesvakidašnje i još se nije repliciralo.

Tijekom razgovora Ceca je otkrila svoje osobne favorite iz domaće estrade, pa se raspitala o pet najboljih izbora Dare Bubamare iz istog programa. Odgovori koje je dobila bili su prilično neočekivani. Ceca napominje da su joj značajni Bojan, Adil, Joksimović, Saša Kovačević, Vojaž i Nući. Dara je otvoreno priznala da njena stručnost nadilazi starije muškarce i pjevače, ističući svoja iznimna iskustva s nogometašima. Iako nisam osobito upućen u pjevače, ima ih nekoliko kojima se divim.

 

Bojan, Saša Kovačević, Nucci su mi među najdražima, ali Zdravko Čolić je uistinu bezvremenski umjetnik. Što se tiče sportaša, na vrhu su mi nogometaši. Bio sam nekoliko puta zaljubljen u košarku u prošlosti, posebno u one visoke i moćne igrače. No, nogometaši su ti koji su na mene ostavili upečatljiv dojam. Sličnog je osjećaja i Dara Bubamara koja je izrazila divljenje prema nogometašima i spomenula neke od svojih omiljenih pjevača. Bojan Vasković, s druge strane, ne samo da cijeni svoje kolegice, već izdvaja i jednu sportašicu, Melinu Džinović. Bojan vjeruje da ljudi s Balkana posjeduju izuzetnu ljepotu.

Svetlana Ražnatović, poznata kao Ceca, kultna je turbo-folk pjevačica u Srbiji, koju često nazivaju i “srpskom majkom”. Sa šesnaest studijskih albuma i približno sedam milijuna prodanih primjeraka, Ceca je jedna od najuspješnijih srpskih umjetnica svih vremena. Osim po glazbenim uspjesima, Ceca je poznata i po svom radu kao glumica i poduzetnica. Njezin utjecaj na srpsku glazbu i kulturu teško je precijeniti jer su njezini albumi i pjesme postali sastavni dio kulturnog identiteta Srbije.

 

Ceca, rođena kao Svetlana Ražnatović 14. lipnja 1973. u Žitoraži, u tadašnjoj Socijalističkoj Republici Srbiji, potječe iz skromne sredine. Njeni roditelji Mira i Slobodan Veličković bili su učiteljica, odnosno bravar. Odrastajući uz sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo 11 mjeseci, Cecine godine formiranja bile su oblikovane pod utjecajem bake i djeda, koji su odigrali ključnu ulogu u njezinom odgoju.

Cecina strast prema glazbi očitovala se u mladosti, pokazujući njezin prirodni talent. Kada je završila osnovnu školu, donijela je ključnu odluku o glazbenoj karijeri, što je označilo značajnu prekretnicu u njenom životu. Unatoč glazbi, Ceca nije zanemarila svoje obrazovanje. Bila je izvrsna u školovanju i s odličnim uspjehom završila srednju veterinarsku školu, pokazujući svoju predanost i sposobnost da uravnoteži svoje obrazovne i profesionalne težnje.

Ovo razdoblje njezina života postavilo je temelje za njezinu buduću karijeru i kasniji uspjeh koji će postići. Ceca, poznata i kao Svetlana Ražnatović, na svoj je glazbeni put krenula još kao dijete. Sa samo devet godina prvi put je stala na pozornicu. Tijekom obiteljskog odmora na crnogorskom primorju kada je imala trinaest godina, njezin izniman talent zaokupio je pozornost renomiranog harmonikaša Mirka Kodića. Postao je njezina primarna podrška i odigrao je ključnu ulogu u produkciji njezine debitantske ploče.