Dragana Mirković je jedna od najpoznatijih i najuticajnijih folk pevačica na prostoru bivše Jugoslavije. Rođena je 18. januara 1968. godine u Kasidolu, blizu Požarevca, u Srbiji. Sa izuzetnim vokalom, harizmom i energijom, postala je ikona narodne muzike, stekavši ogromnu popularnost tokom svoje karijere koja traje više od tri decenije.

 

 

  • Njen muzički put započeo je još kao tinejdžerka, a prvi album “Imati pa nemati” objavila je 1984. godine. Međutim, pravu slavu i prepoznatljivost stekla je tokom kasnih osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je postala jedna od vodećih zvezda jugoslovenske i srpske estrade. Tokom karijere, Dragana je objavila preko 20 studijskih albuma, nekoliko kompilacija i singlova, čime je osvojila srca miliona obožavalaca širom sveta.Njene pesme karakteriše emotivnost, melodičnost i teme koje se često tiču ljubavi, ali i drugih životnih situacija. Neki od njenih najpoznatijih hitova su “Umirem majko”, “Život moj”, “Milo moje”, “Carica”, “Oprosti što ti smetam” i mnogi drugi. Osim toga, Dragana je poznata i po svojim spektakularnim koncertima širom regiona, na kojima okuplja veliki broj fanova.

Pored muzike, Dragana je poznata i po svom javnom životu. Bila je u braku sa fudbalerom Željkom Ražnatovićem Arkanom, koji je bio kontroverzna figura na političkoj sceni tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Nakon Arkanove smrti 2000. godine, Dragana se povukla iz javnosti, fokusirajući se na porodicu i karijeru.

 

  • Dragana Mirković je tokom svoje karijere osvojila brojne nagrade i priznanja, uključujući mnoge Zlatne i Dijamantske ploče za prodate albume. Takođe, često je istaknuta kao jedna od najuspešnijih i najuticajnijih pevačica na Balkanu.Njena popularnost nije samo ograničena na muzičku industriju. Dragana je takođe poznata kao humanitarka, često učestvujući u brojnim akcijama koje podržavaju socijalne i humanitarne ciljeve.Dragana Mirković ostaje neizostavan deo kulturne i muzičke scene Balkana, a njen uticaj i popularnost i dalje ostaju neosporni.

Jelena Karleuša nije mogla da se suzdrži, te je na svoj karakterističan način odlučila da iznese sve što misli. Situacija koja je uzburkala javnost tiče se Dragane Mirković, koja je iznenadila mnoge kada je saopštila da je podnela papire za razvod braka od Tonija Bijelića, sa kojim ima dvoje dece.Prema medijskim izveštajima, Toni navodno ima novu devojku koja je znatno mlađa od njega, što je dodatno doprinelo spekulacijama o njihovom razvodu. U jeku ovih priča, oglasila se i Jelena Karleuša, koja je preko Instagrama oštro kritikovala muškarce.

 

  • “Nisam skoro srela srećnu ženu. Šta je problem? Muškarci. Nisam čula za srećnu vezu. Šta je problem? Muškarci koji se ponašaju kao kreteni. Nisam čula da je nešto opstalo, a da se žena nije ludački mučila i žrtvovala da bi održala vezu. Šta vam je, bre, muškarcima? Samo znate da gledate svoju guzicu, da pravite sranja, da pijete, da se ponašate kao napaljeni majmuni, da vređate i omalovažavate žene, samoživi ste, umišljeni da žene postoje samo da vam peru, peglaju, kuvaju, čiste, pe**e, da budu psihijatri, dadilje, maserke, garderoberke za vaše odbačene stvari i da vam dovode čarape! Pa, pitam se: ‘Šta vam je, bre, muškarcima više u životu?!'”, oštro je prozvala Karleuša na Instagramu, nastavljajući:

“Kada žena traži malo pažnje, onda je dosadna, kada se sredi onda je kuva, kada se ne sredi, onda je svaka druga bolja, kada proverava telefon, onda je psiho, kada plače, ne znate šta biste s njom, nego ispuštate glupe zvuke kao orangutani. Kada želi da joj kupite poklon, onda je sponzoruša, a kada vam prebacuje što niste, onda smišljate teorije da bi trebala da bude srećna što vas ima.

 

  • Ko vam je toliko potreban, takvi Apoloni?! Vi više niste ni sposobni da se jebete kako treba, tačnije, postali ste lažni j*batori jer samo pričate bajke i pretite, dok je realnost porazna! Žene su primorane da glume pored vas. Za Oskara! Umišljeni ste da ste frajeri kao Žizel, a žene su vam postale meta za istresanje frustracija. Postali ste ženomrsci! I to ženomrsci puni kompleksa i potrebe da se nadmeću sa ženama, čak ste i depilirani postali bolje”, zaključila je Karleuša svoje izlaganje.