Dugi niz godina, porodica Dan, pod vodstvom svog uvaženog patrijarha Aurela, boravila je u prekrasnoj zemlji Danskoj. U početku su postigli veliki uspjeh baveći se trgovinom, ali kako je vrijeme odmicalo, odlučili su se zaroniti u svijet mehaničkih radionica, što se pokazalo mudrom odlukom.

Ono što ovu porodicu istinski izdvaja je njihov izuzetan osjećaj zajedništva i saradnje, jer svaki član svesrdno doprinosi rastu i prosperitetu svojih poslovnih poduhvata. Ukratko, putovanje porodice Dan bilo je ispunjeno trijumfom i prosperitetom. Od svojih skromnih početaka kao trgovaca do uspješne tranzicije u svijet mehaničkih radionica, dosljedno su demonstrirali svoje nepokolebljivo jedinstvo i predanost uspjehu jedni drugih. Njihova izvanredna akumulacija bogatstva, uključujući brojne nekretnine, impresivnu flotu automobila i vlasništvo moćnih korporacija, svjedoči o njihovoj nemilosrdnoj težnji za napretkom.

Trostruko vjenčanje, rođeno iz ljubavi i poštovanja, poslužilo je kao dokaz njihove snažne porodične veze i ostavilo nezaboravan utisak na zajednicu koju zovu domom. Njihov naporan rad i posvećenost dali su izvanredne rezultate, omogućivši im da akumuliraju značajno bogatstvo koje uključuje nevjerovatnih devet kuća, impresivnu flotu od nekoliko stotina automobila i vlasništvo nekoliko utjecajnih korporacija. Začudo, čini se da se njihovom napretku i dostignućima ne nazire kraj, jer sam patrijarh samouvjereno poručuje da nemaju namjeru da usporavaju.

Motivacija ekstravagantnog trostrukog vjenčanja, kako je objasnio Aurel, bila je isključivo želja njegove voljene supruge, želja koju je svesrdno poštovao i prigrlio. Veliki festival koji je usledio trajao je više od tri nezaboravna dana, ostavivši neizbrisiv trag u srcima i umovima meštana Ečke kod Zrenjanina, šarmantne varošice smeštene u srcu Banata. U živopisnom selu Ečka radosno je obilježena proslava vjenčanja, svete zajednice dvoje ljudi. Kada deda odluči da sačeka i obeleži tri svadbe odjednom, to se pretvara u pravi događaj.