Život Mirjane Mire Mijatović, kćerke najmoćnijeg čoveka bivše Jugoslavije, završen je tragično, sama i u surovim okolnostima.Mirjana Mijatović bila je kćerka Cvijetina Mijatovića, narodnog heroja i drugog predsednika Jugoslavije nakon Tita. Cvijetin je Miru i njenu pet godina mlađu sestru Maju dobio u braku sa glumicom Sibinom Mijatović, koja je nastradala u saobraćajnoj nesreći 1970. godine. Nakon smrti supruge, Mijatović se oženio čuvenom glumicom Mirom Stupicom.TRAGIČNA SMRT ĆERKE BIVŠEG PREDSEDNIKA JUGOSLAVIJE Bila u paklu poroka, za njom umrla i njena sestra: "To je bila DRŽAVNA BRUKA"

Mirin život bio je obavijen velom misterije, posebno zbog političkog angažmana njenog oca od početka 80-ih godina. Njihova privatnost bila je pažljivo čuvana, a često su imale i policijsku pratnju. Poznate su bile kao “princeze sa Dedinja” zbog svoje vilu na Dedinju.

Mira je postala članica i idejni tvorac grupe VIA Talas, čiji je muzički angažman podržavao njen otac. Grupa je nastala s ciljem da ponudi nešto novo na muzičkoj sceni, a Mira je bila i deo ljubavnog para sa basistom Bojanom Pečarom, koji je kasnije postao član grupe EKV.

Unatoč uspehu grupe, Talas se raspao 1983. godine. Mira je živela život pun entuzijazma, zaljubljena u muziku, uživala u umetnosti i često posećivala kulturne događaje. Ipak, tragika je oblikovala njen život, sestre Maje i Mirjane su nazivane “princezama sa Dedinja”.

Mira je preminula 1991. godine, a smatra se da je uzrok smrti predoziranje heroinom, iako to nikada zvanično nije potvrđeno. Samo nekoliko meseci kasnije, preminula je i njena sestra Maja.

Prijatelji se sećaju Mire kao devojke sa izuzetnim osmehom i mnogo energije. Nakon bolesti, Mira je izbegavala kontakte jer ju je bilo sramota. Njena smrt ostavlja tugu, a tragedija sestara Mijatović predstavlja tamnu stranu života dece visokih funkcionera, koje su se izgubile u svetu droge i samouništenja.