Interes građana Srbije za nekretninama na selu kao rešenjem za stambene potrebe sve više raste. Jedan vlasnik je objavio prodaju kuće u Erdeviku po ceni od samo 32.000 evra u jednoj Facebook grupi posvećenoj povoljnoj prodaji nekretnina. Osim same kuće, u ponudi su i dva pomoćna objekta ukupne površine od 140 i 40 kvadratnih metara, parcela veća od 10 ari, a prema slikama u oglasu, prisutan je i vrt.

“Trenutni vlasnik nudi na prodaju kuću od 72m2 u Erdeviku, smeštenu na parceli od 10.37 ari, pored glavnog puta, u opštini Šid. Lokacija je udaljena 20 kilometara od Šida, 25 kilometara od Sremske Mitrovice, 60 kilometara od Novog Sada i 100 kilometara od Beograda. Erdevik je prijatno mesto s obiljem prirode, dva jezera i Banjom kao izletištem koje uključuje i rimsko kupatilo. Ovo mesto nudi osnovnu školu, vrtić, dom zdravlja, poštu i benzinsku pumpu. Kuća je prateća sa dva pomoćna objekta dimenzija 14m×10m i 8m×5m. Vlasništvo nad kućom je čisto 1/1, bez hipoteke, svi papiri su uredni. Cena iznosi 32.000 evra,” istakao je prodavac.

Mnogi se sve više okreću nekretninama na selu zbog povoljnih cena, posebno u mestima s dobrim saobraćajnim pravcima i pristupačnim lokacijama. Primeri uključuju vikendice s placem od 20 ari i 30 zasađenih oraha, koje se mogu naći po ceni od svega 7.000 evra. Nedavno je i jedna kuća u Banatu, površine 80 m2, bila na prodaju po ceni od samo 14.000 evra, što je izuzetno pristupačna cena. Vikendice s placem obuhvataju kuće namenjene za vikend boravak ili odmor, uključujući i prateći parcelu zemljišta koja pripada toj kući.