Novak i Jelena Đoković godinama su primjer skladnog partnerstva. U braku su od 2014. godine, jedno o drugome dosljedno govore s punim poštovanjem. I kroz radosne i izazovne trenutke, pružali su nepokolebljivu podršku jedno drugome, zbog čega su mnogi njihovu vezu doživjeli kao oličenje iskrene privrženosti. Iako sportaš i njegov partner općenito dijele slična uvjerenja, postoje određena područja u kojima imaju različita stajališta.

Oboje priznaju važnost postavljanja ograničenja za svoju djecu, iako na temelju ljubavi i empatije. Kći Novaka Đokovića ima neosporan utjecaj na njega, što ga čini nesposobnim da uskrati njezine zahtjeve. Zbog toga je tajno delegirao zadatak njezina odgoja Jeleni, koja je, na njegovo iznenađenje, postupno postala podložna ovom dogovoru. Uvriježena je zabluda da su par već dulje vrijeme zbog njihove stalne prisutnosti u medijima. Međutim, to nije stvarnost.

Prije njihove veze, Novak je bio u vezi s renomiranom srpskom glazbenom umjetnicom Lidijom Popović, koja je nadaleko poznata kao DJ-ica poznata kao Lady Lee.  Lidija je postala istaknuta figura u DJ industriji, a na Instagramu je prati više od 2,3 milijuna osoba. S jednim nastupom Lidija može zaraditi impresivnu svotu od čak 30.000 eura, putujući diljem svijeta kako bi nastupala na raznim festivalima i ekskluzivnim okupljanjima, a sve to dok se druži s poznatim zvijezdama iz cijelog svijeta.

U jednom se trenutku osvrnula na njegov status renomiranog tenisača. Kako prenosi Republika, ona je izrazila svoje divljenje Novaku, opisujući ga kao čudesnog u svakom pogledu. Priznajući da je njihova veza sada prošlost i da više ne komuniciraju, pohvalila je zajedničko vrijeme i rado se prisjetila lijepih trenutaka koje su proveli. Obje su osobe usredotočene na svoje karijere, stalno su u pokretu, ali ona njeguje uspomene koje su stvorili. Unatoč neumornim naporima novinara i medija, šuškalo se da su nakon prekida nastavili imati brojne susrete.