Tokom svog života Josip Broz Tito susretao se s brojnim politički važnim osobama i popularnim ljepoticima budući da je poznato da je ljepotu itekako cijenio. Ipak, na njega je najsnažniji utisak ostavila Jovanka Broz. Uprkos brojnim susretima sa situacijama koje nisu bile u skladu s njenim odobravanjem, dosljedno se trudila razumjeti ga i zagovarala je dosljedno njegovu politiku, cijelo vrijeme postavljajući određene granice.

Zorica Brunclik, omiljena i cijenjena pjevačica na Balkanu, osvojila je publiku svojim očaravajućim vokalnim sposobnostima, autentičnim scenskim nastupom i bezvremenskom privlačnošću. Njezina glazba ne poznaje granice, osvaja širok krug slušatelja i ostavlja neizbrisiv trag na sceni narodne glazbe. Krenuvši na svoj glazbeni put kao tinejdžerica, Zorica je debitirala s nepunih 14 godina, odmah osvojivši publiku i kritiku svojim iznimnim vokalnim talentom i emotivnim izvedbama. Od tada se nastavila razvijati i napredovati kao umjetnica, učvrstivši svoju poziciju jedne od najcjenjenijih interpreta narodne glazbe u regiji bivše Jugoslavije.

Zoričin susret s Titom otkriva duboko intiman trenutak koji pruža vrijedan uvid u njihove živote. Jasno se sjećam vinograda i mirisa svježe pokošene trave u blizini Smedereva. Užareno sunce natjeralo nas je da se sklonimo pod improvizirani šator, postavljen otprilike 20 metara od mjesta na kojem sam stajao. Kad sam počela pjevati, primijetila sam njegov odlučan pristup prema meni. Kako sam žudio za osamljenim prostorom za sve nas, ali nažalost, barijera nas je zatvorila. Na zaprepaštenje cijelog orkestra, prišao mi je i ispružio ruku, dajući znak želje za razgovorom i uspostavljanjem veze. Taj joj je susret ostao urezan u sjećanje do kraja života, a i nakon brojnih desetljeća mogla se živo prisjetiti svake zamršene pojedinosti.

Nakon našeg susreta, zanemario sam pranje ruku tri dana. Naš razgovor na rastanku dobio je intrigantan obrat kada je izrazio znatiželju o mom osobnom glazbenom repertoaru. Nakon što je potvrdio da doista posjedujem izvorne pjesme, zatražio je: “Molim te, suzdrži se od izvođenja tipičnih melodija kojima mi svi mladi vokali pjevaju serenade, poput ‘Berem grožđe, skupljam tamjan’.” Umjesto toga, ohrabrio me predstaviti vlastitu osebujnu kompoziciju. U želji da sazna naslov, upitao je: “Kako se zove ova pjesma?” Bez imalo oklijevanja, odmah sam odgovorila s “Nemoj im dopustiti da prekinu našu vezu” i nastavila mu otpjevati serenadu upravo tom melodijom. Zorica je ispričala i priču o haljini kojoj se Jovanka Broz divila, ali u koju, nažalost, nije mogla da stane, kako joj se povjerila. Kada sam stigla u elegantnoj haljini, Jovanka mi je prišla uz komentar: “Ne bih se mogla ugurati u tu haljinu.”

U tom trenutku doživio sam delikatnu rezonancu violine, ali sada zračim zapovjednom prisutnošću robusnog kontrabasa. Jovanka je ispričala svoj susret s cijelom zbirkom, izražavajući svoje duboko divljenje prema njoj. Poznata po svom raznolikom repertoaru, Zoričina glazba obuhvaća različite žanrove, od tradicionalnih srpskih melodija i narodnih napjeva do modernih balada. Svojom zadivljujućom pojavnošću na pozornici i iznimnim vokalnim sposobnostima, stvorila je opsežan katalog bezvremenskih pjesama koje duboko odjekuju kod publike. Ne čudi da je čak i Tito, bivši vođa, podlegao privlačnosti njezina očaravajućeg glasa.

Tijekom svoje slavne karijere Zorica Brunclik ostvarila je plodnu suradnju s cijenjenim skladateljima, tekstopiscima i glazbenicima. U svom opsežnom repertoaru predstavlja duete koji oduzimaju dah koji su postali cijenjeni simboli ljubavi i nostalgije. Osim svojih glazbenih postignuća, Zorica Brunclik visoko je cijenjena zbog svojih filantropskih nastojanja i aktivnog sudjelovanja u raznim televizijskim pothvatima. Njezina je pojava na pozornici dosljedno izvanredna, osvaja publiku svojim dubokim i iskrenim stilom pjevanja, koji ju je zavolio više generacija. Zorica Brunclik nadilazi ulogu puke pjevačice; ona utjelovljuje jedno doba i bogato glazbeno nasljeđe. Njezina glazba i dalje odjekuje među entuzijastima narodne glazbe diljem Balkana, ostavljajući neizbrisiv utjecaj na domaću i regionalnu glazbenu scenu.