Jedna od najboljih vokalnih izvođačica na muzičkoj sceni Srbije, Tijana Dapčević, uprkos dugogodišnjoj karijeri na domaćoj estradi, retko govori o svom privatnom životu. Ona vodi miran i povučen život, ali povremeno deli sa svojim pratiocima na društvenim mrežama trenutke iz svog svakodnevnog života.

Tijanin dom odiše harmonijom i toplinom, a detalji u njenom prostoru doprinose stvaranju prijatne atmosfere. Tijana je jednom prilikom na svom Instagram storiju podelila fotografiju iz svog porodičnog doma, prikazujući mesto gde provodi najviše vremena. Na slici je prikazala deo svoje kuhinje i trpezarije, omogućavajući pratiocima da vide detalje koji su mnoge oduševili.

Centralni deo prostora zauzima prelepi kamin, koji dodatno doprinosi udobnosti i toplini doma. Pored njega, tu je neobična lampa koja dodaje estetsku vrednost i stvara prijatnu atmosferu. Trpezarijski deo čine mali sto i nekoliko stolica, gde Tijana sa svojom porodicom uživa u zajedničkim obrocima i kvalitetnom vremenu.

Najveći utisak ostavlja zid iznad kamina, na kojem su istaknute prelepe porodične fotografije njenih najmilijih, kao i veliki sat koji krasi prostor. Tijanin dom uređen je u minimalističkom stilu, s naglaskom na pastelne boje koje stvaraju osećaj mira i opuštanja.

Dom Tijane Dapčević njena je sigurna luka, što je potvrdila jednostavnim natpisom uz fotografiju, izražavajući zadovoljstvo životom i okruženjem koje je stvorila. “Dome, slatki dome. Sviđa mi se gde živim” – napisala je Tijana uz fotografiju, čime je pokazala koliko ceni svoje utočište.

BONUS TEKST

Borovnica je mala bobičasto voće koje je izuzetno korisno za zdravlje. Bogata je vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima, a sve to čini borovnicu veoma cenjenom u svetu zdravlja. Njene blagotvorne osobine mogu doprineti boljem funkcionisanju organizma na više načina.

Antioksidansi: Borovnice su bogate antioksidansima, posebno antocijaninima, koji pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Antioksidansi mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti poput raka i srčanih problema.

Poboljšava zdravlje mozga: Borovnice su povezane sa poboljšanjem kognitivnih funkcija i pamćenja. Njihova redovna konzumacija može pomoći u prevenciji degenerativnih bolesti mozga kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest.

Podržava zdravlje srca: Redovno konzumiranje borovnica može smanjiti nivo lošeg holesterola (LDL) i povisiti nivo dobrog holesterola (HDL), što može doprineti zdravlju srca. Takođe, borovnice mogu pomoći u snižavanju krvnog pritiska.

Pomaže u održavanju zdravlja probavnog sistema: Zbog visokog sadržaja vlakana, borovnice pomažu u održavanju pravilne probave i mogu smanjiti rizik od konstipacije.

Poboljšava vid Antioksidansi u borovnicama mogu pomoći u očuvanju zdravlja očiju i poboljšanju vida, posebno noćnog vida.

Jača imunitet: Visok sadržaj vitamina C u borovnicama pomaže jačanju imuniteta, štiteći organizam od infekcija i prehlada.

Podržava zdravlje kože: Antioksidansi u borovnicama mogu pomoći u zaštiti kože od štetnog uticaja UV zraka i smanjiti znakove starenja kože.

Podržava mršavljenje: Borovnice su niskokalorične i bogate vlaknima, što ih čini odličnim izborom za osobe koje žele izgubiti težinu ili održati zdravu telesnu težinu.

Borovnice se mogu konzumirati sveže, sušene, kao sokovi ili dodaci u jogurtima i pahuljicama. U svakom obliku pružaju brojne zdravstvene benefite i mogu postati važan deo zdrave ishrane.Borovnice su svestrane i ukusne bobice koje pružaju brojne zdravstvene prednosti, te ih je dobro uključiti u redovnu ishranu kako bi se iskoristile sve njihove koristi.