Goran Ivanišević,široj javnosti poznatiji kao  bivši tenisač, trenutno proživljava izazovno razdoblje u odnosu sa suprugom Nives. Ivanišević je nedavno iznio neke dosad nepoznate podatke o svojoj prvoj supruzi, s kojom je uz kćer trenutno u sudskom sporu. To je izazvalo veliku pometnju u javnosti. Za to vrijeme Nives se muči dok se prisjeća godišnjice majčine smrti koja se dogodila prije tri godine.

 

 

Dotična žena je uvijek bila nesebična i nikada nikome nije naudila. Dosljedno je drugima davala prednost i bila je u stanju vidjeti dobro u ljudima, čak i u teškim okolnostima. Njezina predanost socijalnoj pravdi i potlačenima bila je nepokolebljiva. Duboko je suosjećala s patnjom drugih i uvijek je bila spremna nositi njihov teret. Bila je žestoka zagovornica pravednosti i jednakosti, a njezina strast prema marginaliziranima bila je neumoljiva. Pogled na tuđu patnju i nesreću za nju je bio previše težak, a često bi umjesto njih preuzimala njihov teret. Moj dom u djetinjstvu bio je mjesto neizmjerne radosti i sreće, a moj brat i ja bili smo u centru pažnje. Moja je majka bila utjelovljenje roditelja kakvog bi svi željeli imati – ostavljajući neizbrisiv trag u našim srcima i dušama. Sjećanja koja je ostavila za sobom toliko su živa da imaju moć trajati nekoliko života.

 

 

 

Čak i u njezinoj odsutnosti, naučila me vrijednu lekciju da uvijek ostanem jaka u trenucima slabosti. Stoga držim bradu podignutu, baš kao što bi ona željela i uvijek me na to poticala. Njezina nepokolebljiva težnja bila je pronaći radost u malim stvarima, doživljavajući ih s istim neobuzdanim entuzijazmom kao dijete. Njezina životna vodilja bila je sreća onih oko nje. Moja zahvalnost prema tebi, moja najdraža majko, nema granica. Dao si mi život koji ne bih mijenjao ni za jedan drugi. Ti utjelovljuješ sve vrijednosti koje su mi važne – majčinstvo, partnerstvo, kraljevski status i inspiraciju. Jedna vješta i vrhunska tenisačica, Nives, izražava zadovoljstvo svojim partnerom.

 

 

 

Zajedno sretno odgajaju sina Olivera. Prema riječima Nives Ivanišević, majčinstvo ju je naučilo cijeniti sadašnji trenutak, učinkovitije planirati budućnost te ostati mirna i staložena. Vjeruje da su djeca vrlo osjetljiva na okolinu, stoga nastoji za svoje dijete stvoriti okruženje pozitivnosti, mira i ljubavi. Nadalje, majčinstvo je ojačalo njezine zaštitničke instinkte, a istovremeno ublažilo njezin temperament.