Na ogromnom području interneta pojavila se istraga, posebno usmjerena na bračne terapeute, s ciljem otkrivanja temeljnih problema koji potencijalno mogu ugroziti harmoniju unutar veze ili na kraju dovesti do njenog raspada. Ovo pitanje služi kao potresan pokazatelj da postoji inherentna mana ili nesklad unutar zamršenog tkiva nečije ljubavne veze. Prema zapažanju korisnika, zabrinjavajuća dinamika nastaje kada se pojedinac u potpunosti oslanja na drugu osobu i za finansijsku podršku i za emocionalno blagostanje.

Ovaj konkretni scenario uglavnom uključuje mlade žene, iako može uključivati ​​i muškarce. Tipično, ove osobe se ne angažuju ni u kakvom obliku zaposlenja, nemaju odgovornost za podizanje djece, provode dane zatvorene u svojim domovima i nemaju društvo ili vannastavna interesovanja. Smatra se da je takva situacija vrlo štetna za cjelokupno zdravlje i služi kao značajan pokazatelj potencijalnih problema. Na kraju, korisnik tvrdi da je ovo neodrživo oslanjanje predodređeno da kulminira uznemirujućim i haotičnim prekidom veze.

U slučajevima kada jedan partner želi ostvariti apsolutnu dominaciju ili autoritet nad svojim značajnim drugim, nije neuobičajeno da pojedinci pribjegnu različitim taktikama, kao što je slanje fotografija svojim partnerima posebnim pokretima ruku ili drugim sredstvima za provjeru vremena kada je fotografija snimljena. uzeti. Međutim, ključno je prepoznati da ovo ponašanje spada u domen zlostavljanja. Prema riječima terapeuta, jedan scenario koji može produžiti vezu je kada par odluči da ostane zajedno isključivo zbog svoje djece.

Nažalost, ovakav način razmišljanja često vodi do nezrele perspektive, gdje par svoju djecu doživljava kao teret, a ne kao izvor radosti. U ovom pogrešnom uvjerenju, oni mogu pogrešno misliti da ostajući u nezrelom i nefunkcionalnom okruženju na neki način pomažu svojoj djeci. Takva perspektiva, kako je istakao terapeut, na kraju je štetna i za par i za njihovu djecu.