Iako određeni pojedinci možda nikada neće otkriti svoje ranjivosti, uvijek postoji skrivena priča koja leži ispod površine njihovog postojanja. Zorica Brunclik, istaknuta ličnost u javnosti, neprestano krasi osmeh, vešto prikrivajući razna iskušenja i nevolje koje su je oblikovale u osobu kakva je danas.

Međutim, nakon određenog vremena, moja majka bi došla po mene i vratila me u naše oskudno postojanje. U tim trenucima sam najviše negodovala prema njoj, jer mi se činilo da me ponovo podvrgava siromašnom životu, rekla je Zorica medijima. U ranim godinama, nedostajalo joj je empatije i razumijevanja da u potpunosti shvati finansijske probleme koje je njena majka pretrpjela. Sve za čim je čeznula bilo je da bude povjerena na brigu svog oca, gdje je vjerovala da će naći utjehu i prosperitet.

U početku sam bio zbunjen zašto joj je potrebno moje prisustvo, s obzirom da je već imala braću i sestre da joj prave društvo. Nakon daljeg razmišljanja, došao sam do spoznaje da je moj otac imao skrivene namjere da naudi mojoj majci kada me je primio u svoj dom. Lično sam svjedočio ogromnoj posvećenosti koju je uložila u svoj posao u ciglani, jer sam joj često donosio skroman doručak koji se sastojao od kruha i flaše vode. Vrijedi napomenuti da je porodica mog oca već duže vrijeme bila bez djece, što je navelo njegove mlade roditelje da izraze želju da me usvoje, ali pod uslovom da im se ne obraćam sa baba i djed. Međutim, moja majka se žestoko protivila ovom prijedlogu.

U nastojanju da potvrdi svoju nezavisnost i jasno stavi do znanja mom ocu da mu nije na volju, moja majka je na kraju ušla u drugi brak. Ova sećanja je podelila i Zorica, koja trenutno živi u prosperitetnoj državi.