Fahreta Jahić Živojinović, poznata pod umjetničkim imenom Lepa Brena, rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, gradu koji se nalazio u nekadašnjoj Jugoslaviji. Međutim, njegov izuzetan dar ostao je neprimijećen uskom krugu ljudi koji su istinski razumjeli njegov izuzetan talenat. Bilo je to pre tačno sedam godina kada je debitovao u renomiranom televizijskom programu “Nikad nije kasno”, što je označilo prekretnicu na njegovom muzičkom putu.

Ono što je ovaj trenutak učinilo još dirljivijim je prisustvo njegove voljene sestre u publici, koja ga je svim srcem navijala i podržavala sa nepokolebljivim entuzijazmom. U određenom periodu, duo brata i sestre je pokazao svoj talenat sarađujući na sceni, osvajajući publiku svojim izuzetnim nastupima. Međutim, kada se pojavila tema Breninog odsustva u pomaganju bratu u njegovim profesionalnim poslovima, Faruk je lukavo istakao da bi, ako bi se njome pozabavio, bina bila ispunjena ogromnim brojem Jahića, ističući veliko prisustvo njihove porodice.

Umjesto da preuzme vodstvo po ovom pitanju, Faruk je povjerio zadatak svojoj sestri, jer je imala dublje razumijevanje okolnosti. Brena je, uvažavajući bratovu primjedbu, otvoreno priznala da je osjetila blagi osjećaj krivice jer nije poduzela ništa da popravi situaciju. Konvergencija brojnih elemenata, u nizu pojava, manjka koncentracije i kolebljive čežnje, dovela je do toga da je brat Lepe Brene izabrao drugačiji put, dok je muzika ostala tihi izvor muke. Čak i tokom porodičnih okupljanja, nastavlja da uživa u mikrofonu, na veliko zadovoljstvo prisutnih.

Njegov topli i srdačni vokal unosi dodatnu notu sreće u događaj. S obzirom na to da je Faruk sedam godina apstinirao od stvaranja novih pjesama ili albuma, može se zaključiti da je vjerovao da bavljenje novim profesionalnim poduhvatima više neće biti ostvarivo.