Općenito je prihvaćeno da bogate porodice uživaju samo u luksuzu i nisu spremne zadovoljiti se s manje. Čak iu poodmakloj dobi od 83 godine, on uporno nastavlja veze sa ženama znatno mlađim od njega i ne štedi kada su u pitanju njegove ekstravagantne avanture po svijetu. Značajan primjer za to je njegov nedavni poduhvat u očinstvo sa svojom 45-godišnjom saputnicom po imenu Sandra, koju prati na svakom godišnjem odmoru na koji krene.

Nije neuobičajeno pronaći ovog cijenjenog dizajnera kako posjećuje slikovito ostrvo Korziku, često u pratnji svojih mladalačkih ljubavnica. Zajedno uživaju u raskoši luksuznih jahti, osiguravajući da svaki njihov hir i želja budu besprijekorno ispunjeni. Prema glasinama koje kruže, navodno je Roberto dao sve od sebe i potrošio nevjerovatnih 2,22 miliona funti da kupi privatno ostrvo koje se nalazi u Lininoj rodnoj Švedskoj, s namjerom da ga predstavi kao raskošan poklon svojoj voljenoj djevojci.

Ovo izvanredno ostrvo može se pohvaliti nizom raskošnih karakteristika, uključujući sjajnu vilu sa četiri spavaće sobe, šarmantnu lovačku kuću, osvježavajući bazen, pa čak i ostatke povijesne vikinške tvrđave, dodajući dašak fascinantne povijesti njegovoj ionako impresivnoj privlačnosti. Nadalje, kako bi se zadovoljile želje sportskih entuzijasta, ostrvo nudi i veličanstveni golf teren, pružajući savršeno utočište za one koji uživaju u ovoj voljenoj zabavi.

S druge strane, vrijedno je spomenuti da Kavali, poznat po tome što preferira sunčane plaže Majamija i uočenom prisustvu u Grčkoj, često ima tendenciju da se kloni lokacija koje obično posjećuje stanovništvo srednje klase. Osim toga, vrijedno je napomenuti da se ranije povezivao s društvom mnogo mlađih i estetski dopadljivih žena, što ukazuje na njegovu sklonost specifičnoj vrsti druženja.