Prošlo je više od godinu dana od razvoda Momčila Otaševića i Jelene Perčin koji je izazvao veliku buru. Nekad su ih smatrali jednim od najkompatibilnijih parova, ali Jelena je s vremenom shvatila da je njihov prividni sklad samo privid te da su zapravo istinska osjećanja nešto drugačija. “Priroda ljubavi je nevjerojatno hirovita. Osobno se nisam susrela s onim što bih definirala kao pravu ljubav.” – kazala je tada. 

S moje perspektive, ako ego dominira nad istinskim emocijama, to se ne može klasificirati kao ljubav, već kao varljiva fasada.  Svakoj vezi u kojoj sam bio, posvetio sam se u potpunosti do samog kraja. Ovaj izbor pojačava bol, ali ne mogu drugačije postupiti. Ljubav je slična kockanju, a ja sam, nažalost, često pogriješio. Taj je osjećaj Jelena tada prenijela Gloriji. Brojni su pojedinci pokušali razotkriti pravi razlog nestanka njihove duboke ljubavi, a šuškalo se da je Momčilo bio nevjeran Jeleni s njihovom kolegicom Anom Uršulom Najev, međutim, ona je te tvrdnje odmah opovrgla.

U nedavnom intervjuu za magazin Gloria, Momčilo je iskreno priznao da se suočio s velikim izazovima. Svjedočeći tom događaju, Otašević je isprva smatrao da on označava apokaliptični završetak. Nakon pažljivog razmatranja, priznaje da je, usprkos početnom oklijevanju, došao do spoznaje da je odlučivanje za ovaj način djelovanja doista bio optimalan izbor za dobrobit njegove obitelji. Glumac je naglasio da su nakon pomnog razmišljanja došli do spoznaje da je možda tako i najbolje te su se fokusirali na pronalaženje optimalnog rješenja za djecu.

Bilo je malo vremena za gubljenje na pritužbe. Glumac trenutno nastoji zadržati pozitivan način razmišljanja i učinkovito se prilagoditi značajnim promjenama. Iako izazovno, dobrobit djece je na prvom mjestu. Momčilo je u intervjuu otkrio da mu je najveće zadovoljstvo u društvu svoje djece, posebno kada su u njegovoj domovini Crnoj Gori. Boravak na Cetinju s roditeljima i uživanje na moru za mene je apsolutni užitak. U tim trenucima istinski shvaćam neizmjernu energiju koju posjeduje moja kći Maša.

Često razmišljam koliko je daleko mogla trčati i koliko visoko je mogla skočiti. Moji roditelji, Nada i Duško, uvjeravaju me da se ona ugleda na mene, a možda i nadilazi moju energičnu prirodu. Kao ponosnog oca, njihove me riječi ispunjavaju radošću. Momčilo i Jelena su 2018. godine stupili u brak i u svoje živote dobili dvoje djece, Mašu i Jakšu. Zbog 9-godišnje razlike u godinama između Jelene i Momčila, par je često bio predmet raznih primjedbi i rasprava.