Pripremite se da vas oduševi jedinstveni stil Čede Jovanovića. Od kada se pojavio na političkoj i javnoj pozornici Srbije, Čedomir Jovanović neprestano osvaja mase. Nepobitna je istina da i dalje slovi za jednog od najtraženijih muškaraca, uprkos tome što je u dugom i sretnom braku sa suprugom Jelenom.

Njegovo ponašanje i govornička sposobnost su ono što ga izdvaja, a njegova muškost i izvanredna fizička kondicija ostali su nepromijenjeni tijekom svih godina. Shodno tome, široko se slaže da mu sve što odjene pristaje besprijekorno. Unatoč tome što političar preferira nenametljiva odijela kako bi izbjegao privlačenje pretjerane pozornosti, njegov najnoviji modni odabir, koji je nedavno pokazao na Instagramu, izazvao je značajnu pozornost. Dapače, postala je to jedna od tema o kojoj se najviše pričalo posljednjih dana, posebice na spomenutoj društvenoj mreži na kojoj je političar u posljednje vrijeme prilično aktivan. Podijelio je fotografiju koja predstavlja jednu sasvim novu stranu njega, za razliku od svega što smo do sada vidjeli. U sportskim teksaškim jaknama ukrašenim junacima iz crtića pozirao je za fotografije i izazvao pravu buku na društvenim mrežama.

Prema svim dostupnim dokazima, čini se da su na to utjecala djeca, na što upućuju njegov izraz lica i hashtagovi u opisu fotografije. Osim što je uživao, političar je ovom objavom uspio nasmijati i brojne svoje pratitelje. Svojim osebujnim izgledom i odvažnim stilom Čeda je pobrao brojne lajkove i intrigantne komentare. Čedomir Jovanović, istaknuti srpski političar i javni djelatnik, obnašao je dužnost predsjednika Liberalno-demokratske partije (LDP) i imao je aktivnu ulogu u srpskoj politici. Jovanović je nadaleko poznat po svom angažmanu u političkim zbivanjima i javnim raspravama. Njegova politička karijera i perspektive često su bili izvor kontroverzi i različitih mišljenja unutar srpskog društva.

BONUS TEKST : Detaljna biografija koja detaljno opisuje život i postignuća Čedomira Jovanovića

Čedomir Čeda Jovanović, srpski političar te osnivač i predsjednik Liberalno-demokratske partije, poznat je i po svom dramskom radu. Rođen 13. travnja 1971. u Beogradu, trenutno živi i djeluje u rodnom gradu. Prepoznat kao jedan od najatraktivnijih političara na našim prostorima, Čedomir dolazi iz obitelji ekonomista, s roditeljima Jovicom i Milevom (nekada Mršić), te sestrom Hristinom. Odrastao je u Novom Beogradu, a osnovno obrazovanje završio je u Osnovnoj školi “Ivan Gundulić” prije nego što je prešao u Devetu beogradsku gimnaziju. Na kraju se odlučio posvetiti svojoj strasti prema umjetnosti te je upisao Treću ekonomsku školu koju je uspješno završio. Nakon kraćeg služenja vojnog roka tijekom 1991. godine, kratko je radio kao spasilac na Adi Ciganliji.

Godine 1994. Čedomir Jovanović kreće na put u svijet dramaturgije, upisuje Fakultet dramskih umjetnosti (FDU) i završava četiri godine kasnije. Nakon završetka studija, s pisanja drama prelazi na politički angažman. Godine 2002. stupio je u brak sa Jelenom Jovanović (rođenom Savić) i zajedno imaju sina Mihajla Lajfa, kao i tri ćerke Janu Hart, Zoru Fejt i Anđeliju Fej. Krsna slava njihove djece je Aranđelovdan. Čedomir Jovanović je 2005. godine napisao knjigu “Moj sukob s prošlošću”, koja se bavi utjecajnim osobama u srbijanskom društvu u tom razdoblju i čimbenicima koji su oblikovali njihove odluke. Namjera mu je bila ovim radom motivirati pojedince koji su u političkim životima stagnirali i potaknuti ih da ustraju u svojoj borbi.

Kao priznanje za njegov doprinos u promicanju kulture, otvorenosti i očuvanju identiteta grada u međunarodnim razmjerima, dobio je nagradu Isa-beg Ishaković u Narodnom pozorištu Sarajevo 2010. godine. Nadalje, izabran je za Euro -Atlantska ličnost godine 2009. Također, osvojio je treće mjesto na ljestvici “Najbolji prijatelj” portala “GayEcho”. Tragično, krajem veljače 2014. Čedomirov otac je preminuo. Nakon što mu je u studenom sljedeće godine zbog teške bolesti preminula majka, Čedomir se u kolovozu 2014. suočio s još jednim izazovom. Pjevač Nikola Rokvić nominirao ga je za sudjelovanje u polivanju hladnom vodom u sklopu humanitarne akcije podizanja svijesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi. . Pokazujući predanost, Čedomir se prihvatio izazova u centru grada, a zatim za isto nominirao Jelenu Karleušu, Ivanu Španović i Nemanju Vidića.

Sredstva prikupljena ovom akcijom velikodušno su donirana Svratištu za djecu u Beogradu. Kasnije te godine objavljen je dokumentarni film pod nazivom “Dijete, oženi me” koji je rasvijetlio njegov život i iskustva. U ožujku 2015. godine Čedomir je tijekom gostovanja u emisiji “Lični Stav” izrazio podršku legalizaciji lakih droga i prihvaćanju genetski modificirane hrane koju i sam konzumira. Početkom 2017., tijekom jedne epizode hrvatske emisije Nedeljom u dva, otvoreno je priznao da je konzumirao marihuanu. Jovanović je, nažalost, u srpnju 2020. obolio od novog koronavirusa, a u siječnju 2021. beogradski mediji objavili su da se lider LDP-a bori s obostranom upalom pluća. Zbog jakog pritiska i bolova koje je osjećao, Jovanović je morao biti primljen u bolnicu. Čedomir, koji tečno govori engleski, istaknuti je zagovornik cijepljenja protiv COVID-19 u javnoj sferi Srbije.