Novak Đoković aktivno je sudjelovao na turniru slavnih koji je imao za cilj potporu humanitarnim ciljevima, a okupljene je oduševio svojim izvanrednim nastupom uz renomiranu glumicu. Za one koji se dive Charlize Theron, talentiranoj glumici i dobitnici Oscara, veliko je uzbuđenje bilo svjedočiti njenoj prijateljskoj partiji tenisa s Novakom Đokovićem, našim cijenjenim tenisačem, na Desert Smash turniru slavnih, koji slavi svoju 20. godišnjicu.

Unatoč tome što je predana obožavateljica tenisa koja konstantno prati turnire, Charlize je nedavno imala nevjerojatnu priliku igrati protiv nenadmašnog Novaka Đokovića, igrača za kojeg strani mediji tvrde da ga iznimno cijeni. Unatoč našem opsežnom poznavanju njezinih nevjerojatnih glumačkih sposobnosti i spremnosti da se podvrgne značajnim fizičkim transformacijama za svoje uloge, Theron nije propustila priliku zaigrati tenis s poznatom osobom u svijetu bijelog sporta. U znak potpore svojoj dobrotvornoj organizaciji Charlize Theron Africa Outreach Project, 48-godišnja glumica ljubazno je ugostila turnir Desert Smash.

Inače, ova organizacija financira skupine koje se fokusiraju na angažman mladih, borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja, promicanje obrazovanja o spolnom i reproduktivnom zdravlju te zagovaranje jednakog pristupa visokom obrazovanju. Osim Novaka, na događaju su bili i tenisači Francis Tiafoe i Victoria Azarenka, te komičar Ivan Urgi. Prije turnira Charlize je dala izjavu za Hollywood Reporter. Teniski sport je uvijek zadivljujući zbog prisutnosti vještih igrača. Unatoč potencijalu za kaos, uvjereni smo u našu sposobnost da se nosimo sa svim izazovima koji se mogu pojaviti, kako je rekla glumica. Upustila se u živahni ples s Đokovićem, na veliko oduševljenje navijača koji su bili potpuno zabavljeni ovim uzbudljivim mečom.

Novak je upitao Charlize, “Gdje bi se htjela pozicionirati?” Na što je ona promptno odgovorila željenom lokacijom. Potpuno sam izgubljen i nemam pojma o svrsi i smjeru svojih postupaka. S osmijesima na licu i zaraznim osjećajem radosti, nedvojbeno su toga dana priredili nezaboravno iskustvo cijeloj publici. Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, Novak Đoković je na svoj profesionalni put krenuo sa 16 godina. Već tada je njegova iznimna izvedba potaknula brojne stručnjake na predviđanja da će jednog dana postati najveći svjetski tenisač, predviđanje koje pokazalo bi se točnim, na naše veliko zadovoljstvo. Sa samo 12 godina našao se u Teniskoj akademiji Nikole Pilića u Münchenu, posvećujući se svakim danom usavršavanju svog talenta.

Kako se 2011. godina bližila kraju, njegova se profesionalna karijera mogla pohvaliti impresivnom zbirkom od 29 ATP naslova, s 28 trijumfa u pojedinačnoj konkurenciji i 1 pobjedom u parovima. Novakov početni trijumf na Australian Openu 2008. ističe se kao jedno od njegovih najznačajnijih postignuća. Međutim, njegove naredne pobjede na istom turniru 2011. doista su učvrstile njegov status teniske legende. Tijekom ove izvanredne godine osvojio je još dva Grand Slam naslova: slavni Wimbledon i prestižni US Open. Ovi su trijumfi označili prekretnicu u Novakovoj karijeri, a stručnjaci su ih prepoznali kao katalizator njegove kasnije dominacije u sportu.

Godine 2010. dodatno je učvrstio svoje nasljeđe vodeći srpsku reprezentaciju do pobjede u Davis Cupu, čime je našoj zemlji prvi put osigurao ovu cijenjenu titulu uz svoje talentirane suigrače. Prvorođeno dijete Srđana i Dijane, Nole, ima dva brata i sestru, Marka i Đorđa, koji se također bave teniskim sportom. Svoju bračnu sreću pripisuje dugotrajnoj vezi s Jelenom, nekadašnjom Ristić, a zajedno su blagosloveni sinom Stefanom i kćerkom Tarom. Osim svog ljudskog potomstva, par također brine o dva krznena prijatelja: Pjeru, maltezeru s prepoznatljivom bijelom dlakom, koji se čak može pohvaliti svojim prisustvom na Twitteru, i smeđoj pudli.