Aca Lukas je stekao svoj umetnički nadimak Lukas nakon što je postao poznat i popularan početkom 1990-ih na renomiranom splavu na Novom Beogradu. Upravo tokom nastupa u cenjenom klubu “Hogar” na beogradskoj Adi Ciganliji Lukas je doživeo svoj veliki iskorak. Prijavljen je kao zamjena za bivšeg vokala Mileta Lojpura, što je u tom periodu dovelo do preplitanja sudbine sa Milanom Šćepovićem i Sašom Lunginovićem.

Timski sarađujući, oduševili su publiku svojim nevjerovatnim sposobnostima, zadivljujući slušaoce svojim interpretacijama jazz i gypsy melodija, koje je Lukas maestralno preveo u svoj poseban i nezaboravan stil. Ovaj jedinstveni i inovativni pristup muzici doveo je Lukasa do novih visina slave i priznanja kako su godine prolazile. U to vrijeme Lukas je doživio svoj početni proboj, lansirajući svoje ime u muzičku industriju izdavanjem senzacionalnog i nadaleko hvaljenog hit singla “Pjesma bola”.

Ovaj monumentalni uspjeh bio je samo početak, jer je Lukas nastavio da osvaja publiku sa sljedećim top topovima na top listama kao što su “Kafana na Balkanu” i “Bijele ruže”, učvršćujući svoj status prave muzičke sile na koju se treba računati. Aca je tokom protekle godine primetno smanjio učešće na javnim događajima i to je izazvalo pojačano interesovanje javnosti za zamršenosti njegovog ličnog života. Vredi napomenuti da Aca i Sonja Šašić, sa kojom deli dete Viktorija Vuksanović, trenutno uživaju na zajedničkom odmoru, ističući da nisu razdvojeni i da su ponosni roditelji.

Čak iu situacijama kao što je mirno sjedenje u boksu na trkama Formule 1, i Aca i Sonja i dalje izvlače duboku sreću iz međusobnog društva. Nedavno su se pojavili zadivljujući snimci koji su zauzeli muzičarev Instagram feed, prikazujući zaista izuzetan događaj.