Pojavile su se teorije zavjere o zdravstvenom stanju Kate Middleton. Nedavno su objavljene fotografije koje prikazuju princezu u radosnom maniru kako sjedi u vozilu koje vozi njena majka Carole. Začudo, te su slike brzo kružile svijetom putem TMZ-a, dok ih niti jedan britanski medij nije spominjao. Newsweek je tražio stajalište Marka Stevensa, pravnog stručnjaka, koji je smatrao da bi objavljivanje ovih slika, koje je nabavio TMZ, potencijalno moglo narušiti britanski zakon o privatnosti. U slučaju da se identificira fotograf ili fotografska agencija odgovorna za snimanje fotografija, Kensingtonska palača zadržava mogućnost podizanja pravnog postupka.

Stevens tvrdi da bi ponovno objavljivanje fotografija potencijalno moglo rezultirati tužbom, iako se i dalje nada da takve mjere neće biti potrebne. Uklanjanje ovih slika s platformi društvenih medija još je neizvjesno. Unatoč iščekivanju da će Katein javni nastup ugušiti sve spekulacije o njezinom dobrobiti, situacija je postala samo složenija. Nagađanja o Kateinom zdravlju dodatno su potaknula mutne fotografije na kojima nosi naočale, što je dovelo do glasina da je kraljevska obitelj orkestrirala šalu koja uključuje njezinu dvojnicu i izazvala zabrinutost oko Kateina trenutnog zdravstvenog stanja. Važno je napomenuti da je Gary Goldsmith, ujak Kate Middleton, u britanskoj verziji ‘Big Brothera’ otkrio informacije o nedavnom stanju svoje sestrične nakon neočekivane operacije abdomena.

Sasvim je jasno dao do znanja da Kate trenutno prima najvišu razinu skrbi koja je dostupna u cijelom svijetu, naglašavajući iznimnu kvalitetu liječenja koje prima. Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, tražio je potvrdu od Kateine ​​sestre. Dodatno, naglasio je važnost poštivanja Kateine ​​želje za privatnošću u vezi s njezinim zdravstvenim stanjem. Catherine Elizabeth Middleton, poznata i kao Kate, istaknuta je članica britanske kraljevske obitelji. Rođena je 9. siječnja 1982. u Berkshireu u Engleskoj i nosi cijenjenu titulu vojvotkinje od Cambridgea. Njezin suprug, princ William, vojvoda od Cambridgea, sljedeći je u redu za uspon na prijestolje kao kralj Ujedinjenog Kraljevstva i 15 drugih zemalja Commonwealtha, što bi Kate posljedično učinilo kraljicom.

Porijeklom iz sela Chapel Row u blizini Newburyja, Berkshire, nastavila je studij povijesti umjetnosti na Sveučilištu St Andrews u Škotskoj, gdje su joj se prvi put susreli Williamovi 2001. Objava njihovih zaruka dogodila se u studenom 2010. U liniji nasljeđivanja britanske monarhije postoje tri osobe koje su potomci izvorne osobe: princ George, princeza Charlotte i princ Louis, koji drže treće, četvrto i peto mjesto. Većina njihovih dobrotvornih aktivnosti vrti se oko rješavanja problema s kojima se suočavaju zanemarena djeca, borbe protiv ovisnosti i zagovaranja umjetnosti. Kampanja “Heads Together”, koju su u travnju 2016. pokrenuli vojvoda i vojvotkinja, zajedno s princem Harryjem, imala je za cilj potaknuti otvorene rasprave o izazovima mentalnog zdravlja.

Ova je inicijativa značajno utjecala na modnu industriju u Britaniji i Americi, zbog čega je u medijima dobila nadimak “Efekat Kate Middleton”. Kate Middleton, prepoznata kao jedna od najutjecajnijih osoba na svijetu, bila je predstavljena u renomiranom časopisu “Times” i 2012. i 2013. Odrasla je u bogatom kućanstvu, Kate je najstarija od troje braće i sestara, a roditelji su joj Michael i Carole Middleton. Obitelj njezina oca ima duboko ukorijenjene veze s britanskom aristokracijom, uživajući stoljetne financijske povlastice. Kateina mlađa sestra je Pippa, a ima i brata po imenu James. Tijekom očevog zaposlenja u britanskoj zrakoplovnoj kompaniji, obitelj je živjela u Ammanu, Jordan, od 1984. do 1986. godine. Dok je boravila u Jordanu, Kate se upisala u vrtić na engleskom jeziku. Po povratku u Berkshire u dobi od četiri godine, započela je svoje akademsko putovanje u privatnoj školi St. Andrew’s, nakon čega je uslijedilo njezino naknadno obrazovanje u školi Downe House.