Olga Odanović je visoko ostvarena i cijenjena glumica u sferi pozorišta, televizije i filma. Udata je za Dragana Petrovića Peleta, renomiranog glumca i uvaženog profesora Fakulteta dramskih umetnosti, sa kojim je već dugi niz godina u blaženoj zajednici. Njihovi lični životi zaštićeni su od pogleda javnosti, a neizmerno su ponosni na svoju decu, Jakova i Lenku.

Jakov, koji je nedavno završio studije na Fakultetu dramskih umetnosti, odlučio je da krene stopama svojih roditelja, dok je i Lenka odlučila da krene sličnim umetničkim putem. Uprkos njihovom trajnom prisustvu u centru pažnje, samo nekolicina odabranih osoba upoznata je sa okolnostima prvog susreta Olge Odanović i Dragana Petrovića Peleta, kao i poreklom njihove ljubavne priče. Kako je Olga jednom otkrila, ovaj neobičan razvoj događaja odigrao se tokom njihove saradnje na predstavi “Groblje automobila”, u kojoj su glumili bračni par.

Tokom generalne probe, Pele je prišao Olgi sa osećajem smirenosti i samopouzdanja, hrabro izjavivši da namerava da je oženi. Ono što je ovaj susret učinilo još intrigantnijim je činjenica da, iako su bili svjesni postojanja jedno drugog, njihovi putevi se nikada nisu ukrstili prije ovog značajnog nastupa. Kao sudbina, zatekao sam se kako sam jednog dana tokom naših proba nenamjerno stigao na fakultet ranije nego inače. Na moje iznenađenje, otkrio sam da je u učionici bio samo Pele, a on mi je prišao sa istim staloženim držanjem, izjavljujući da želi da se oženi sa mnom.

Takve riječi su me ostavile bez riječi i sumnju u njegov razum, s obzirom na naše ograničeno poznanstvo. Međutim, Pele je ostao bez bojazni zbog mojih rezervi, insistirajući da me tog dana otprati kući, bez obzira na moje objašnjenje da imam cimera. Situacija je postala još čudnija što sam živeo u iznajmljenom stanu u Zemunu.