Astrologija osvaja većinu pojedinaca, jer predstavlja neodoljivu privlačnost. Pruža nam način da uronimo u dubinu onoga što je pred nama, shvatimo naše jedinstvene osobine i sklonosti i razlučimo kojih aspekata života da se klonimo. Neosporno, ulazak na putovanje istraživanja ovih istraživanja ne samo da nas prosvjetljuje, već i dodaje dašak zabave u naše živote.

Osnovni princip astrologije leži u tvrdnji da naš datum rođenja i precizan raspored planeta u tom trenutku postavljaju osnovu za naša proročka otkrivenja. U skladu s ovim vjerovanjem, svaki horoskopski znak navodno ima određene boje koje se smatraju nepovoljnim i treba ih izbjegavati. Boje igraju značajnu ulogu u našim životima, ne samo kao dekorativni elementi, već i kao faktori koji utiču na naše blagostanje, finansijsku situaciju i ljubavne živote.

Od ključne je važnosti priznati boje koje treba izbjegavati zbog njihovih potencijalnih negativnih učinaka. Na primjer, crna boja ima jaku povezanost s Ovnom, koji je prvi astrološki znak u zodijaku. Ovan je usko povezan sa elementom vatre, a njegova vladajuća planeta je Mars, što crvenu boju čini veoma cenjenom i povoljnom. Međutim, crna se smatra nepovoljnom bojom za Ovna zbog povezanosti sa Saturnom, što je u sukobu sa slobodoumnom prirodom koja se obično povezuje sa Ovnom.

Kada se razmatraju željene boje za osobe rođene pod horoskopskim znakom Bik, dvije nijanse koje odmah padaju na pamet su bogata, tamnoljubičasta i živa nijansa crvene. Bik, simboliziran elementom zemlje, široko je poznat po svojoj inherentnoj stabilnosti i praktičnosti. Ovim znakom vlada Venera, planeta povezana sa pitanjima finansija i ljubavi. S obzirom na njihovu mirnu i spokojnu prirodu, pojedince Bikove često privlače nježniji, pastelni tonovi poput bijele i ružičaste.