Nije neuobičajeno da roditelji budu nezadovoljni izborom bračnog partnera svoje dece. Međutim, sukobi između snaja i roditelja njenog muža, odnosno zeta i roditelja njegove žene, ponekad mogu dostići visok nivo napetosti.Jedna žena podelila je svoje iskustvo o tome kako je test očinstva izazvao pravi haos u porodici. Priznala je da su ona i njen suprug uradili test samo zato što je svekar insistirao na tome. Ispričala je kako su bili besni kada ih je prvi put pitao da to urade.

“U porodici mog supruga nasledstvo se prenosi sa dede na unuka. Moj svekar je iz nekih razloga posumnjao da sam varala muža i da sam iz te afere rodila sina kojeg sam, navodno, poturila mužu kao da je njegovo dete. Svekar je pretio da neće ostaviti nasledstvo našem dečaku dok ne odvedemo dete na DNK test. Moj suprug je bio veoma neprijatan prema svom ocu i tad smo prekinuli svaki kontakt sa njim,” ispričala je žena koja je insistirala na anonimnosti.

Međutim, nekoliko godina kasnije, svekar je zatražio da se vrati u njihove živote, uz zahtev za testom očinstva kako bi unuku prepisao svu imovinu.”Moj suprug i ja smo razgovarali o tome i pristali smo na DNK test. Uslov koji smo postavili svekru bio je da odmah prepiše unuku sve što ima. On je pristao i uradili smo pouzdan i privatni test,” navodi dalje ova žena.Rezultati su iznenadili sve. Test je pokazao da je dečak biološki sin svojih roditelja, ali da nije u srodstvu sa mnogim rođacima po očevoj liniji.

“To je navelo mog svekra da brutalno optuži svoju bivšu ženu za preljubu, tvrdeći da test pokazuje da je moj suprug vanbračno dete. Jedva smo ga ubedili da uradi DNK sa sinom. Ispostavilo se da mu on jeste biološki otac, ali da je moj svekar rastao uz čoveka koji mu nije bio biološki otac, što on nije znao. U porodici je nastao haos, jer niko nije mogao ni da pretpostavi kakva je mračna porodična tajna bila skrivana decenijama,” nastavila je ova žena.Na kraju, svekar je tvrdio da je snaja neverna i tražio je da bude ljubaznija prema njemu, jer je njenom sinu ostavio nasledstvo.

Na forumu Reddit, čitaoci su stali u odbranu žene, izražavajući nezadovoljstvo prema ponašanju svekra.”Vaš svekar bi trebalo da promeni stav. Nisam siguran zašto biste želeli da nastavite da tolerišete nekoga poput njega u svom životu,” bio je jedan od komentara.Ova priča ilustruje kako test očinstva, iako može pružiti odgovore, takođe može izazvati neočekivane konflikte u porodici.