Baja Mali Knindža otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za RTV Gradiška da je pesmu “Božić je” napisao dok je boravio u manastiru Krka.Manastir Krka smešten je u slikovitom kanjonu reke Krke u Dalmaciji, između gradova Knin i Šibenik. Crkva Svetog Arhanđela Mihaila unutar manastira datira iz vremena kralja Milutina, a prema predanju, podignuta je na mestu gde je apostol Pavle držao propoved. Postoje teorije da je manastir izgrađen pod patronatom Jelene Šubić, sestre cara Dušana, oko 1350. godine, a kasnije je dograđivan 1402. godine.

Baja Mali Knindža naglašava da mu je porodica izuzetno važna.

  • Porodica je moj oslonac u životu. S obzirom na to da sam često zauzet, teško mi je što ne mogu češće da provodim vreme s njima. Morat ću malo usporiti i više se posvetiti porodičnim trenucima – izjavio je Baja.

Pevač je ranije otkrio da je pesma “Božić je” inspirisana sećanjima na njegov rodni Gubin, ispod Dine.

  • Sećam se svog čuvenog zvonara Bogdana, kao da ga sada vidim. Sreo sam ga posle toliko godina u Novom Sadu, gde živi u Karlovcima. Bio sam na koncertu i rekao “Stani, tu je Bogdan!” – podelio je Knindža i opisao trenutak kada je osetio nostalgiju, a cela pesma mu je prostrujala kroz glavu.

Baja ističe da je shvatio da je “ta pesma pobedila i ostaće dok je i zadnjeg Srbina,” kada je prvi put čuo svoje stihove u Knez Mihailovoj ulici. Dodao je da su te žive slike iz detinjstva nezamenjive i da je pesma zapravo izraz sete i tuge.

Podsećamo na stihove ovog velikog hita:

“Sećam se kao da gledam Baka me u crkvu vodi Kraj mene ljudi se ljube i viču Hristos se rodi. Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema Stari otac badnjak nosi Ko sada vidim tu sliku Beli se inje u kosi zvonaru na zvoniku Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema Drhte mi maleni prsti Baka me u crkvu vodi Hajde se sine prekrsti i reci Hristos se rodi Božić je, Božić je pucaju prangije I česnicu baka sprema a mene tamo nema.”