Josip Broz Tito, poznat kao jugoslovenski komunistički revolucionar, političar, diplomata i cijenjeni vođa Saveza komunista Jugoslavije, bio je na cijenjenoj funkciji doživotnog predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Osim političke sposobnosti, Titov lični život obeležila je i njegova harizmatična ličnost, posebno kada su u pitanju odnosi sa ženama. Dok Jovanka Budisavljević često pada na pamet kao Titovo istaknuto ljubavno interesovanje, važno je napomenuti da je Tito pre nje bio u vezi i ženio se drugim ženama. Jedna od takvih značajnih ličnosti bila je Ruskinja Pelagija Belorusova, koja je postala Titova prva žena kada je imao samo 14 godina.

Njihova zajednica je svečano obilježena i vjerskom ceremonijom i građanskim brakom u junu 1919. godine, pri čemu je Pelagija imala samo 14 godina, dok je Tito tada već imao 26 godina. Prvi put ga je susrela dok je bio zarobljen tokom rata, dok je hrabro preuzela misiju da ga spasi iz kandži Kolčakovih kontrarevolucionara. Kako je sudbina naložila, njihova veza je postala jača i na kraju su postali par po imenu Tito i Pelagija, blagosloveni darom četvoro prelepe dece. Međutim, njihovu radost pokvarila je duboka tuga kada je njihovo prvorođenče tragično preminulo ubrzo nakon rođenja, nakon čega je uslijedio srceparajući gubitak njihovo dvoje djece u djetinjstvu.

Samo je njihovo četvrto dijete uspjelo da preživi, ​​služeći kao svjetionik nade u njihovim životima. Ipak, sudbina je Tita pripremila još jedan preokret. U oktobru iste godine ulazi u drugi brak, ovog puta sa ženom po imenu Lucia Bauer. Mnogi ne znaju, Lucijin pravi identitet bila je Ana Koenin, žena koja je prethodno bila udata za veoma uticajnog člana njemačke komunističke partije. Nažalost, njen bivši muž suočio se sa okrutnom rukom sudbine kada je uhapšen i osuđen na iscrpljujuću 15-godišnju zatvorsku kaznu nakon Hitlerovog dolaska na vlast.