U današnje vrijeme, često se može naići na obilje zadivljujućih ispovijesti na raznim platformama društvenih mreža. Bez sumnje, najintrigantniji su oni koji su slični opisu u koji ćemo se danas upustiti, a koji se vrti oko žena koje su kasnije u životu otkrile svoje majčinske instinkte. Jedna od takvih žena je i Nataša Riter, koja već deset godina živi u Sremskim Karlovcima, poreklom iz Novog Sada.

Trenutno ima 53 godine, Nataša je zaposlena na cenjenom Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Iako ovo na prvi pogled možda ne izgleda posebno vrijedno pažnje, njeno lično putovanje je sve samo ne obično. U 42. godini Nataša je doživjela radost majčinstva, rodivši svoju voljenu ćerku koja je sada procvjetala u 11-godišnjakinju. Pre ovog događaja koji je promenio život, Nataša je bila u braku pune dve decenije, a svog bivšeg muža je upoznala u tinejdžerskim godinama. Poput mnogih mladih žena duboko zaljubljenih, često je maštala o radostima majčinstva, zamišljajući ljupko lice svog budućeg djeteta, pa čak i birajući savršeno ime za svoju kćer.

Međutim, kako su godine prolazile, Natašin srceparajući san da postane majka ostao je neostvaren. Za razliku od njenih prijatelja koji su srećno osnivali sopstvene porodice, Natašin put ka roditeljstvu postajao je sve podmukliji i ispunjavao njen svet ogromnom tugom. Ovo je potresna i dirljiva Natašina priča, koju je podelila uvaženom izdanju “Blic”. Prije nego što je navršila 40 godina, Natasha je doživjela buran period ogromnih emocionalnih i psihičkih previranja, koji je karakterizirao neopisiv osjećaj praznine i tihe patnje.

Čežnja za držanjem vlastitog djeteta u naručju bila je toliko nadmoćna da samo riječi ne uspijevaju zabilježiti mentalni i emocionalni tobogan koji je pratio njen beskrajni ciklus nade i razočaranja.