Rođen 22. svibnja 1987. u Beogradu, Srbija, Novak Đoković je istaknuta figura u svijetu tenisa. Smatran jednim od najvećih velikana svih vremena u ovom sportu, Đokovićeve iznimne vještine na terenu uključuju nevjerojatnu agilnost, izdržljivost, preciznost i mentalnu snagu. Karijera Novaka Đokovića prepuna je izvanrednih postignuća.Izašao je kao pobjednik na brojnim prestižnim Grand Slam turnirima, uključujući Australian Open, Roland Garros, Wimbledon i US Open.

 

  • Upuštajući se u žestoka natjecanja protiv poznatih teniskih protivnika poput Rafaela Nadala i Rogera Federera, Đoković je zapalio uzbudljive mečeve i potaknuo zadivljujuća suparništva. U carstvu svjetskog tenisa, Novak Đoković pokazao je svoje iznimne vještine tijekom izvanredne sezone 2015., u kojoj je pobijedio na tri od četiri prestižna Grand Slam turnira. I ne samo to, već je i dugo držao željenu poziciju broj jedan na ATP listi tijekom svoje slavne karijere. Đokovićeve iznimne kvalitete leže u njegovoj nepokolebljivoj odanosti i predanosti sportu, zajedno s njegovim filantropskim nastojanjima. Izvan granica teniskog terena, etablirao se kao istaknuta osoba u humanitarnom radu i aktivno je sudjelovao u brojnim društvenim inicijativama, što ga je zavoljelo i njegovim kolegama igračima i navijačima.

Đoković je u svojoj karijeri nailazio na trijumfe i padove, kao i svaki drugi sportaš. Unatoč borbi s ozljedama, konstantno je pokazivao otpornost vraćajući se s još većom snagom, održavajući svoju dominaciju na teniskim terenima. I ne samo to, Đoković je postao i simbol nacionalnog ponosa Srbije, služeći kao inspiracija brojnim ambicioznim tenisačima u svojoj domovini i širom svijeta, rasplamsavajući njihove snove o dostizanju vrhunca sportskog uspjeha.

Kako bi otklonio bilo kakve nedoumice i nagađanja, Novak Đoković se na svom Instagramu osobno uvjerio u vijest o rastavi od Gorana Ivaniševića. “Jasno se sjećam slučaja kada sam Gorana pozvao da se pridruži našem timu. Bilo je to još 2018. godine, u periodu kada smo Marjan i ja aktivno tražili revolucionarni i očaravajući dodatak našem partnerstvu. Osim vrhunske usluge, počastili smo se i obiljem smijeha, uživanja i na kraju, prvog mjesta na kraju godine.

 

  • Postigli smo brojne rekorde, osigurali impresivnih 12 dodatnih Grand Slam naslova i čak došli do novih finala. Oh, i jesam li zaboravio spomenuti uzbudljive trenutke drame? Prije samo nekoliko dana Goran i ja smo donijeli zajedničku odluku o sklapanju partnerstva. Tijekom našeg vremena na terenu, kemija između nas doživjela je priličan udio uspona i padova. Međutim, usred svega toga, naše je prijateljstvo ostalo nepokolebljivo snažno. S velikim mi je ponosom izjaviti da ne samo da smo zajedno ostvarili trijumfe na nebrojenim turnirima, već smo također bili uključeni u stalno rivalstvo u igri Parchisija. “Čini se da se tom natjecanju ne nazire kraj”, zabavno je otkrio Novak. Dragi šefe, želim izraziti svoju iskrenu zahvalnost za sve što ste učinili. Niste samo šef, već i pravi prijatelj. Imam duboku naklonost prema tebi i želim da znaš koliko mi značiš.

Vojin Veličković, cijenjeni vrhunski teniski novinar u Srbiji, dao je opsežnu analizu upuštajući se u zamršene detalje oko raskida suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića. Svima se postavlja pitanje kada je točno partnerstvo Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića počelo posustajati? Odgovor leži u ključnom trenutku kada je promijenjeno dugogodišnje pravilo davanja savjeta igračima tijekom utakmica.

 

  • U svjetlu nedavnih opažanja, postalo je očito da Ivaniševiću, unatoč njegovoj stručnosti u treninzima i pripremi utakmica, nedostaje sposobnost pravovremenog savjetovanja kada stvari ne idu glatko tijekom utakmica. To mišljenje Veličković je iznio u tekstu na Sport klubu, gdje je svoje mišljenje i temeljito obrazložio. Promjena pravila koja se dogodila prije dvije godine rezultirala je otkrivanjem trenera koji su uhvaćeni na spavanju. Priroda njihova posla doživjela je transformaciju. Puka priprema za utakmicu više nije bila dovoljna; sada se njihov fokus pomaknuo prema značaju njihovih reakcija. Tu leži srž problema… Razina komunikacije između Đokovića i Ivaniševića progresivno se pogoršavala sa svakim turnirom. Kad god se najveći tenisač u povijesti mučio, često je tražio pravo vodstvo sa strane, često pokazujući znakove nervoze.

Nepoznavanje ovog nekonvencionalnog pristupa treniranju, koji nije bio dostupan dok je bio igrač, spriječilo je hrvatskog stručnjaka da ispuni očekivanja svoje momčadi. Nesuglasice među njima postajale su sve očitije i sve neugodnije. Ivaniševićevo lice često je imalo izraz čovjeka koji trpi velike patnje, dok je očajnički tražio rješenje, pokušavao Novaku prenijeti upute, ali bezuspješno… – istaknuo je, među ostalim, Veličković.