Najbogatiji par iz Indije, Mukesh i Nita Ambani, priređuju venčanje svog najmlađeg sina, a ovaj spektakl će trajati čak tri dana! Svečanosti su pažljivo osmišljene, s puno glamura i luksuza. Grad Jamnagar trenutno je epicentar neviđene raskoši, a VIP gosti pristižu iz svih krajeva sveta. Sa kombinacijom tradicionalnih običaja, raskošnog dekora i uzbudljivih proslava, učesnici će imati priliku da dožive lepotu i suštinu indijske tradicije iz prve ruke.
Najmoćniji čovek u Aziji, Mukesh Ambani, čije se bogatstvo meri u bilionima, vlasnik je najuspešnije kompanije u Indiji. Za venčanje svog sina Ananta s Radhikom, Ambanijevi su planirali sve do najsitnijih detalja. “Kada je reč o venčanju mog najmlađeg sina Ananta s Radhikom, imala sam dve važne želje – prvo, da proslavimo naše korene, i drugo, da proslava odražava našu umetnost, kulturu i nasleđe,” rekla je Nita. Anant i Radhika, koji su dugo bili u ljubavnoj vezi, sada podižu svoju vezu na viši nivo. Par je prvi put dospeo na naslovne strane 2018. godine, od tada Radhika, kćerka industrijskog magnata Virena Merčanta, postala je sastavni deo moćne Ambani porodice.
Svečanosti će biti prepune indijske kulture, s tematskim događajima, nastupima poznatih zvezda i raskošnom kulinarskom ponudom. Gosti će biti najbogatiji ljudi, filmske zvezde, poslovni lideri, pa čak i članovi kraljevskih porodica. Muzičko-plesno veče će otvoriti trodnevnu ceremoniju, obećavajući iznenađenja. Svaki kutak prostora gde će se okupiti svetska elita biće ukrašen predivnim cvećem. Stroge mere bezbednosti biće postavljene na aerodromu kako bi dočekali goste.
Prema stranim medijima, detaljni planovi su uručeni gostima koji ocrtavaju raspored proslava. Petak će započeti koktel žurkom “Večer u Everlendu”. Sledećeg dana, gosti će posetiti centar za spasavanje životinja “Reliance”, a veče će biti posvećeno zabavi “Mela Rogue”. Treći dan, gosti će uživati u ekskurziji “Tusker Trail”, a završna ceremonija je tradicionalna “hastakšara” u kompleksu hrama grada Jamnagara.
U hotelu Jardin, ekipa od 20 žena i jedan muškarac će pripremiti obilan meni sa preko 2500 jela. Kulinarska ponuda obuhvatiće različite kuhinje poput japanske, tajlandske, meksičke i parsi tali. Rijana, Diljit Dosanjh i Dejvid Blejn biće među izvođačima na proslavi. Rijanin honorar za nastup iznosi između 8-9 miliona dolara.
Mukesh Ambani je predsednik, upravni direktor i najveći deoničar Rilajans Industris Ltd. (RIL), vodeće kompanije u Indiji. Nita je poznata kao učiteljica i dizajnerka enterijera, a para ne štede na luksuzu. Venčanje Ananta i Radhike je samo jedan od mnogih dokaza njihove enormne moći i bogatstva.

BONUS TEKST

Kisele i bazne namirnice

Da bismo olakšali planiranje pH izbalansiranih obroka, predstavljamo tabele kiselih i baznih namirnica, razvrstanih prema stepenu kiselosti. Važno je napomenuti da klasifikacija kiselih i baznih namirnica odnosi na reakciju koju izazivaju u organizmu tokom procesa varenja, a ne nužno na njihove pH vrednosti. Stoga, neki proizvodi koji se nalaze na početku tabele baznih namirnica mogu imati kisele osobine, dok se oni na kraju tabele kiselih namirnica mogu smatrati baznim u organizmu.

Idealna ishrana trebala bi sadržavati 60-80% baznih namirnica i samo 40-20% kiselih. Važno je obratiti pažnju na stepen kiselosti i baznosti hrane kako biste postigli ravnotežu u ishrani. Ako vaša ishrana obiluje izrazito kiselim namirnicama, unošenje blago baznih namirnica neće biti dovoljno za održavanje pH ravnoteže u organizmu. Stoga je neophodno pažljivo balansiranje ishrane, a tabele namirnica mogu vam pomoći u tome.

Preporučujemo da odštampate ovu stranicu i čuvate je u svojoj torbi prilikom odlaska u kupovinu kako biste lakše planirali svoje obroke. U poslednje vreme, briga o kiselosti organizma postala je popularna pod nazivom “alkalna dijeta”, koju treba shvatiti veoma ozbiljno. Za više informacija o važnosti održavanja idealne pH ravnoteže u organizmu, možete pročitati na našoj posebnoj stranici.