Vrijedi napomenuti da, uprkos tome što je vrlo cijenjen i obožavan u javnosti, sin poznatog srpskog glumca Miše Janketića i cijenjene filmske i pozorišne glumice Svjetlane Knežević, koji je graciozno prigrlio put koji su mu prokrčili njegovi talentovani roditelji, aktivno nastoji da zaštiti njegov lični život od znatiželjnih očiju. Shodno tome, šira javnost uglavnom ostaje nesvjesna zamršenih detalja o njegovim porodičnim vezama i najbližim saradnicima, što suprugu Marka Janketića čini svojevrsnom enigmom, obavijenom mistikom da bi javnost mogla razotkriti.

Nedavna vest da Markova izabranica, koja je inače ponosna baka, rađa njihovo drugo dete, izašla je na videlo putem raznih društvenih mreža. Uprkos glumčevim naporima da zadrži svoj identitet u tajnosti, nedavno je novinarima s ljubavlju govorio o svojoj partnerki Mariji. On je naglasio da je njihova odluka da zasnuju zajedničku porodicu bila zasnovana na njihovom dubokom razumijevanju i povezanosti od samog početka. “Marija je nevjerovatna žena koja svoj privatni život radije drži podalje od očiju javnosti. Odmah smo kliknuli i podijelili slične vrijednosti, koje su imale značajnu ulogu u uspostavljanju snažne i ispunjene veze”, otkrio je glumac u intervjuu za “Gloriju ” časopis.

On je dalje istakao da je supruga Marka Janketića njegova prava srodna duša i da je u njoj pronašao sve što poželi za zadovoljan i skladan život.

U prelepoj pesmi Đorđa Balaševića „Na Bogojavianska noć“ dirljiva linija izražava duboku vezu između dve osobe: „Ona je obuhvatila uloge mog ljubavnika, drugarice i najbližeg poverenika“. Ove tri značajne kategorije imaju ogroman značaj u svakoj vezi, jer označavaju prisustvo strasti, drugarstva i nepokolebljive veze.