Nakon vikenda koji karakterišu nepredvidive vremenske prilike, uključujući pljuskove s kišom i sunčane intervale u nedelju, veći deo Srbije danas ima malo do umereno oblačno. Nadalje, područje je pretežno suvo i došlo je do blagog porasta temperature. Međutim, u sjevernim dijelovima zemlje veća je koncentracija oblaka, a kao posljedica toga u pojedinim područjima može biti slabih padavina.

Prema vremenskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab povetarac južnih i jugozapadnih pravaca, koji se očekuje do kraja dana. Vremenska prognoza za utorak ukazuje da će u većini regiona biti slaba do umjerena oblačnost, praćena suvim i toplim uslovima. Međutim, u sjevernom dijelu zemlje bit će nešto veće oblačnosti, što može rezultirati povremenim i kratkim periodima slabih padavina u odabranim područjima.

Prema RHMZ-u, kako dan bude napredovao i veče se približavalo, doći će do povećanja naoblake, koja će postajati sve snažnija. To će rezultirati kišom i pljuskovima koji će prvenstveno uticati na Vojvodinu. Međutim, kako noć bude odmicala, ovi vremenski uslovi će se postepeno širiti prema centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima. Očekuje se relativno slab i umjeren vjetar, povremeno jačanja, posebno u planinskim predjelima, gdje će duvati zapadnog i jugozapadnog smjera.

Za 14. novembar se očekuje temperatura od 3 do 9 stepeni Celzijusa za najnižu temperaturu, a najvišu od 15 do 21 stepen Celzijusov. Srijedu su obilježile kiša, oblaci, niske temperature i jak vjetar. U srijedu, koja pada sredinom sedmice, vremenska prognoza predviđa oblačno nebo praćeno nižim temperaturama i jakim vjetrom. Osim toga, velika je šansa za pojavu kiše na različitim lokacijama. Očekuje se da će duvati vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera, umjerene do jake brzine.