Novak Đoković deli jedinstvenu vezu sa svojim sinom Stefanom, jer se često vežu zbog zajedničkih poseta raznim sportskim događajima. Ono što je za mnoge iznenađujuće je da uprkos bliskoj vezi, ne navijaju za iste sportske klubove. Ne samo da je Đoković slavan kao najbolje rangirani teniser na svijetu, već se i nadaleko smatra jednim od najizuzetnijih sportista u istoriji.

 

Dok njegovi nastupi na terenu ostavljaju gledaoce zadivljenim, njegova prizemljena priroda i istinski pristup životu zadivljuju svakoga u njegovoj ličnoj sferi. Jedan aspekt koji se ističe kod njega je njegova nepokolebljiva posvećenost da svojoj porodici daje prioritet iznad svega. To se vidi kroz njegovu izuzetnu vezu sa suprugom Jelenom, jer se oboje trude da svojoj deci, Stefanu i Tari, obezbede najbolje vaspitanje. Oni rade ruku pod ruku, marljivo usmjeravaju i njeguju svoje potomstvo kako bi osigurali da sazre u dobro zaokružene pojedince.

 

Unatoč tome što je priznao svoju nesposobnost da bude autoritarna očinska figura, on naglašava važnost jedne specifične smjernice kojih se njegov nasljednik mora pridržavati. Čvrsto vjeruje da će, pridržavajući se ovog pravila, njegov nasljednik njegovati kvalitete pravog džentlmena, cijeneći i poštujući odluke i postignuća drugih. Opšte je poznato da Đoković ima jak afinitet prema “Crvenoj zvezdi”, dok Stefan duboko obožava njihov rivalski klub “Partizan”.

 

Iznenađujuće, obojica zajedno posjećuju utakmice oba tima i uživaju u uzbuđenju gledanja košarke ili fudbala rame uz rame. Ova neobična dinamika često ostavlja ljude zbunjenim, postavljajući pitanje kako bi Đoković mogao da potvrdi odanost svog sina protivničkom klubu. Međutim, proslavljeni teniser i njegov sin vode prepoznatljive sportske razgovore koji se pridržavaju jedinstvenog, nepokolebljivog pravila.